EGOT – Esernyő a padon – rögtönzött színdarab

Létrehozás: 2009. szeptember 28., 10:26 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 28., 11:37

Győr – Az Evangélikus Gimnáziumok Országos Találkozója (EGOT) keretében a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében rögtönzött színdarabot próbáltak a diákok. A rendező, Miksi Attila, a színház művészeti titkára hatalmas türelemmel és odafigyeléssel foglakozott velük. Molnár Fanni írása.

„Próbáltuk megmutatni mit tudunk. Miksi Attila a személyiség és a tehetség figyelembevételével mindenkiből a legjobbat hozta ki. A hangulat nagyon jó volt, igazán jól éreztük magunkat” – nyilatkozta az orosházi Palacsik Kinga.

A feladat: hét, egymástól független kisjelenet előadása. A közös pont az ernyő, az összekötő motívum, ami értelmet ad minden jelenetnek külön-külön és az egészből valami nagyot alkot. A diákok együtt írták a jeleneteket, így igazán magukénak érezhetik azt.

Miksi Attila elárulta: „14 ismeretlen emberrel nem lehet egy délután alatt egy egész színdarabot megtanulni, ezért arra gondoltam, hogy egy improvizatív darabbal sikert tudunk aratni. Nagyon tehetséges, kitartó embereket ismertem meg, akik személyiségüket és kreativitásukat egyaránt beleadták ebbe a darabba.”

Mindenki nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, így a végére már olyan jól ment, mintha hetek óta gyakorolnák.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben