Egyházi iskolák focicsapatai vetélkedtek Szirmán – Jeleskedtek a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai

Létrehozás: 2012. október 02., 08:59 Legutolsó módosítás: 2012. október 03., 09:19

Miskolc – Ökumenikus labdarúgótornát rendezett a Szirmai Református Általános Iskola szeptember 21-én Miskolcon. A kispályás bajnokságon hat intézmény csapata vett részt, akik körében a sportot szerették volna népszerűsíteni a szervezők. Forrás: tirek.hu

A sport személyiséget formál

„Szerettük volna összefogni azokat az egyházi intézményeket, amelyek Miskolcon és környékén találhatók” – mondta a labdarúgókupa célkitűzését illetően Hegyesi Károly. A Szirmai Református Általános Iskola igazgatója szerint a torna kiváló lehetőséget adott arra, hogy barátságok, ismertségek szülessenek pedagógusok és diákok között, továbbá hogy a nevelők megismerjék a gyerekek „padon kívüli” arcát.

A szirmai labdarúgó pályán V-VI. évfolyamos és VII-VIII. évfolyamos korcsoportban hat-hat csapat versengett egymással: Miskolcról a házigazda Szirmai Református Általános Iskola, a Diósgyőri Református Általános Iskola, a Jókai Mór Református Általános Iskola, a Lévay József Református Gimnázium, a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola és a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium; illetve Parasznyáról a Pitypalattyvölgyi Református Körzeti Általános Iskola focicsapata. A sport – mesélte az iskolaigazgató – szorosan kapcsolódik a közösségi élethez: aki a sportban sikeres, az valószínűleg az életben is az lesz. „Csak úgy léphetsz fel a pályára, hogy előtte aktívan edzettél, és lelkiekben felkészítetted magad a küzdelemre. A nagy kihívásokat mindig így lehet legyőzni, megvívni, ha készül rá az ember, és soha nem adja fel.” Hegyesi Károly hozzáfűzte: a labdarúgás olyan szemléletet ad, amely a gyerekek személyiségformálódásában is meghatározó.

Díjazták a legjobbakat

Gyöngyösi Dániel, a szirmai intézmény testnevelőtanára, egyben a labdarúgótorna egyik szervezője úgy vélekedett, a diákok élvezték a játékot, és rengeteg új élménnyel gazdagodtak. „Mindkét kategóriában A és B csoportokat alakítottunk ki, a csoportgyőztesek az első helyezésért, a másodikok pedig végül a harmadik helyért küzdhettek. Megválasztottuk a legeredményesebb góllövőket és a legjobb kapust is” – mondta el a verseny lebonyolításával kapcsolatban. Gyöngyösi Dániel több tehetséges, köztük igazolt játékost is látott a pályán, ám ahhoz, hogy valaki iskola mellett versenyszerűen focizzon, óriási kitartás kell. „Nagyon sok dolog van, főleg ebben a korosztályban, ami eltántoríthatja a gyerekeket a sporttól. Ezek a tornák segíthetnek abban, hogy rendszeres testmozgásra és a sport szeretetére neveljük őket” – tette hozzá.

A diákolimpia kapujában

„Szervezetten védekeztünk, a passzjátékot viszont hiányoltam a srácoktól” – értékelte a csapatjátékot Filepkó Richárd. Mint a kupagyőztes Jókai Mór Református Általános Iskola focicsapatának edzője, az intézmény testneveléstanára nyilatkozott, ez volt az idény első rangadója, ezért a győzelem óriási önbizalmat adott a focistáknak a hamarosan kezdődő diákolimpiához. A bajnokságon először a miskolci iskolák csapatai csapnak össze, a csoportgyőztesek pedig akár az országos döntőbe is eljuthatnak. A Jókai kisrefi focistáinak nem lenne új ez a helyzet sem, hiszen eddig már kétszer szerepeltek eredményesen: korábban 6. helyezést, tavaly pedig 9. helyezést értek el az országos döntőben.

A szirmai labdarúgótorna eredménytáblázata: 

V-VI. évfolyamos korcsoport:

I. helyezés: Jókai Mór Református Általános Iskola

II. helyezés: Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola

III. helyezés: Diósgyőri Református Általános Iskola 

VII-VIII. évfolyamos korcsoport:

I. helyezés: Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola

II. helyezés: Jókai Mór Református Általános Iskola

III. helyezés: Szirmai Református Általános Iskola

 

További képek:

http://www.tirek.hu/hir/mutat/34830/ 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben