Beindult a Napvető táborok szezonja – Megtartotta csapatépítő alkalmát a KÖSZI

Létrehozás: 2012. április 06., 11:17 Legutolsó módosítás: 2012. április 10., 08:58

Budapest – 2012. március 25-én tartotta első táborelőkészítő alkalmát a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért Napvető-csapata. Az összekovácsoló tréninget Benkóczy Péter evangélikus lelkész, tréner vezette. Idén először egyszerre két tábor csapata ismerkedhetett meg egymással, hiszen 2012-től a hagyományos Napvető kölyöktábor mellett megrendezésre kerül a Napvető ifitábor is, amely immár két korosztály számára biztosít tartalmas nyári programot. A közösségépítő táborok mottója idén: Jézus hírnökei. Szöveg: dr. Horváth Márta, fotó: Frenyó István

Igazi tavaszi hangulatban kezdődött a Napvető evangélikus közösségépítő tábor csapatának első találkozója, amelyet idén a Deák téren tartott a KÖSZI. A jó időre való tekintettel a délután első felét még a szabad ég alatt töltöttük, és csak az este közeledtével vonultunk a négy fal közé. Nemcsak azért volt különleges ez a vasárnap délután, mert az elmúlt évekhez képest sokkal nagyobb szervezői stáb találkozott, hanem azért is, mert sok új taggal bővültünk, akik között bizony már olyanok is vannak, akik korábban táborozó gyerekek voltak, de mostanra felnőttek.

Benkóczy Péter igazán izgalmas, vidám csapatépítő játékokkal készült, amelyek segítségével az újak könnyedén beilleszkedhettek és egy jól működő csapat részévé válhattak, a régi tagok pedig még jobban megismerhették egymást.

Különleges ez az év, hiszen mostantól immár két Napvető tábor kapuja áll nyitva a táborozni vágyók számára. Az évek során immár hagyománnyá vált 3–8. osztályosoknak szóló Napvető kölyöktábor mellett – mely augusztus 12–18. között kerül megrendezésre – a 7–12. osztályosoknak sem kell már a tavaszi Életfonal tábor után még egy évet várniuk, hogy találkozhassanak társaikkal: egy teljes hetet tölthetnek együtt Piliscsabán július 29-étől augusztus 4-éig a Napvető ifitáborban.

A nap második felében kis csoportok alakultak a napi témák szerint, és közösen gondolkoztunk azon, hogy a táborban az egyes napok címadó témáit miként tudjuk majd közvetíteni a gyerekek, illetve a fiatalok felé. Minden csapatban a teológus szervezőtárs biztosítja a pontos hitbéli iránymutatást, egy-egy kölyök, illetve ifis szervezőtárs pedig segít abban, hogy a témák az adott korosztály számára érthető módon kerüljenek feldolgozásra.

Az este természetesen imádsággal zárult, amelyben hálát adtunk a Jóistennek, hogy létrejött ez a remek csapat, és áldását kértük az előttünk álló szervezői munkára.

A 16. Napvető evangélikus közösségépítő tábort két turnusban rendezi meg a KÖSZI 2012-ben Piliscsabán Jézus hírnökei mottóval: július 29–augusztus 4. között a Napvető ifitábort 7–12. osztályosoknak, illetve 2012. augusztus 12–18. között a Napvető kölyöktábort 3–8. osztályosoknak. A tábori alkalmakon a táborozók még jobban elmélyülhetnek a Biblia nagy alakjainak történeteiben, akik Jézus eljöveteléről jövendöltek. A Napvető ifitábor vezetője Kelényi Zsolt lesz, míg a Napvető kölyöktábort Frenyó István fogja vezetni. Mindkét tábor lelki vezetője Szabó András evangélikus lelkész lesz. A KÖSZI Napvető-csapata sok szeretettel várja a táborozni vágyókat a korosztályának megfelelő, igazán családias, remek hangulatú táborba.

A Napvető táborra április végétől már lehet jelentkezni a KÖSZI honlapján: http://www.koszi.net, de addig is érdemes oda ellátogatni, mert folyamatosan lehet jelentkezni a 7–12. osztályosoknak szóló 6. Életfonal evangélikus életvezetési táborra, amelyet április 27–30. között rendez meg a KÖSZI, szintén Piliscsabán.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 16. Napvető evangélikus közösségépítő tábor a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben kerül megrendezésre a Szívvel-Lélekkel Alapítvány támogatásával.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben