Adventi koszorú készítést szervezett a KÖSZI a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

Létrehozás: 2011. december 01., 12:10 Legutolsó módosítás: 2011. december 01., 12:14

Budapest – 2011. november 25-én közös adventi koszorú készítést szervezett a KÖSZI a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban. Az iskola diákjai gyűltek össze, hogy megalkothassák saját, vagy osztályuk adventi koszorúját. Szöveg és kép: Béres Anna

Adventkor a XIX. század közepétől szokás koszorút készíteni. A négy gyertya egy-egy fogalmat jelenít meg: a hitet, a reményt, a szeretetet, és az örömöt. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten karácsonykor ad a várakozóknak Jézus személyében.

A gimnázium diákjai a KÖSZI fiatal önkéntesei segítségével ezt a régi szokást elevenítették fel. Ezen a péntek délutánon a kreativitáson volt a hangsúly.

A karácsonyi énekek és a fenyő illata igazi adventi hangulatot varázsolt a terembe, ezért nem csoda, hogy a vártnál több résztvevő érkezett a helyszínre. A különleges, néha megvalósíthatatlannak tűnő ötletek sok újításra ösztönözték a jelenlevőket, bár a hagyományos karácsonyi minták hívei is képviseltették magukat az alkalmon.

A koszorú készítés résztvevői a délután folyamán egy hóesést is átvészeltek, amely az elszabadult „dekor-hóspraynek” volt köszönhető. A beszélgetések közben gyorsan készültek a szebbnél-szebb koszorúk, melyek közül néhány az osztálytermekbe került. Az est végére számtalan csodálatos remekmű készült el, amelyeket meg is örökítettünk az alkotókkal.

A képek sem készülhettek el különleges újítások nélkül, amelyeknek hála, vidám pillanatokban sem volt hiány a lankadatlan figyelmet igénylő munka folyamán.

Az immár hagyománnyá vált adventi koszorúkészítés előkészítésében és lebonyolításában a gimnázium részéről dr. Magyarkúti Gyuláné Tóth Katalin iskolalelkész, a KÖSZI részéről Béres Anna vett részt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben