A KÖSZI szolgálata a Csillagponton

Létrehozás: 2011. július 30., 10:26 Legutolsó módosítás: 2011. július 30., 10:46

Tata – 2011. július 19-23. között rendezték meg az 5. Csillagpont Országos Református Ifjúsági Találkozót. A fesztivál több mint háromezer fiatalt mozgatott meg, amelyen a KÖSZI is szolgált Kerekes Szabolcs (Barnabás Csoport, REMA misszió) és Molnár Péter (Budai Református Gyülekezet lelkésze) vezetésével. Szöveg: Szeli Noémi, kép: Molnár Péter

Szabolcs és Péter feladata volt egyrészt délelőttönként a tiniknek érdekes, élvezetes és egyben lelkileg is építő programokat szervezni, mely a fesztivál mottója, az „Érintések” téma köré szerveződött. Másrészt hozzájuk tartozott az Imaösvény is, amelyet végigjárva meditatív zene és képek, idézetek segítettek a betérőknek gondolataikban, imádságukban elmélyülni. Ezekben a szolgálatokban igyekezett segítségükre lenni a KÖSZI nyolcfős csapata, kiegészülve egy református teológushallgatóval, illetve két cserkésszel. 

A csapat kedden érkezett le Tatára, és délután már építettük is az Imaösvényt, amely az egész fesztivál alatt este 8 óráig látogatható volt minden korosztály számára. Szerdától kezdve minden reggel 9 órakor kezdődött a Tiniprogram párhuzamosan  dr. Bagdy Emőke előadásaival. A nap különböző játékokkal, illetve dicsőítéssel indult, majd következett az áhítat, ezután pedig rövid filmrészletet néztek meg a gyerekek, amelyek kiindulópontul szolgáltak a kiscsoportos beszélgetéseinkhez. Tapasztalt vezetőnktől, Szabolcstól számos új játékot, témafeldolgozási módszert sajátíthattunk el, melyeket reméljük sikerrel fogadnak majd a KÖSZI táborainak lakói is. 

Az első nap egymás megérintéséről beszélgettünk: az őszinteségről, arról, hogy mennyire fontos meghallgatni a másikat, mennyire jó és fontos egymásért imádkozni. 8-10 fős „családokba” rendeződtünk, minden KÖSZI-s önkéntes egy-egy család „vezetője” lett. Igyekeztünk minél közelebb kerülni a „családtagjainkhoz”, és őszintén beszélgetni velük.

A második nap témája: párkapcsolat, fiú-lány kapcsolata. Itt heves vita alakult ki a lányok és a fiúk között, miután feltettük az előző nap egymásnak megírt kérdéseiket, amiket a lányok kérdeztek a fiúktól, s fordítva. Ez a nap sikerült a legizgalmasabbra számukra, nagyon élvezték az ehhez kapcsolódó játékokat, beszélgetéseket.

A harmadik nap témája: ahogyan Isten megérint minket. Ezen program keretén belül „családjainkat” végigvezettük az Imaösvényen is. Sétára hívtuk őket az Úrral, kéz a kézben. Elcsendesedhettek, kizárva a világ zajait, halk meditatív zene kíséretében találkozhattak Krisztussal, beszélgethettek vele, imádkozhattak a szeretteikért, tönkrement családokért, és akárcsak Naámán, ők is megtisztulhattak számtalan bűnüktől. Hihetetlen érzések törtek fel a gyerekekben és persze bennünk is, ahogy végigkísértük őket, imádkoztunk velük. 

Délutánonként és esténként számos tartalmas előadáson, fergeteges koncerteken vehettünk részt. Nagy örömünkre fellépett a Szélrózsa Band is, illetve – a teljesség igénye nélkül – a Boyzless Voice, a Non Stop Vokál és a Nemadomfel Együttesek; az esték fénypontja pedig olyan népszerű zenekarok koncertjei voltak, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), a Bolyki Brothers vagy a Csík Zenekar. 

Úgy érezzük, hogy minden nap hatalmas lelki élmény volt mindannyiunk számára, s Isten egytől-egyig megérintette az embereket ezen a Csillagponton.

Reméljük, találkozunk két év múlva is!

További képek:

https://picasaweb.google.com/koszi.iroda/5CsillagpontOrszagosReformatusIfjusagiTalalkozo

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben