EGOT – „A muzsika a szívre hat és kapcsolatot teremt emberek között”

Létrehozás: 2009. szeptember 28., 11:19 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 28., 12:36

Győr – Szeptember 24-től 26-ig Győrben rendezték meg az Evangélikus Gimnáziumok Országos Találkozóját, az EGOT-ot. Pénteken a különböző iskolákból érkező diákok csoportokra oszlottak, és mindenki más foglalkozáson vett részt. Választhatták a könnyűzenei alkotócsoportot is. Munkájukról és a zenei hivatásról a csoport vezetője, Huszák Zoltán beszélt. Szöveg: Literáti Nagy Liza – Juhász Rebeka

Az akusztikus könnyűzenével és rockzenével foglalkozó társaság tagjai délelőtt beénekeltek, hangoltak, s dalokat tanultak az esti gálára.
A csoportot vezető Huszák Zoltán érdeklődésünkre elmondta, hogy jómaga több formációban játszik, egyházi és világi zenekarokban egyaránt.
„Minél többen vagyunk, annál nehezebb együtt dolgozni. Sokat kell gyakorolni, megpróbálok minden nap gitárt venni a kezembe – nyilatkozta a csoportvezető, majd hozzátette: Úgy érzem, a zene általa ki tudom fejezni az érzéseimet, megoszthatom másokkal a gondolataimat. A muzsika akaratlagosan nem működtethető, a szívre hat, kapcsolatot teremt emberek között. Csak olyanokkal tudok együtt zenélni, akik elfogadnak, és akiket én is el tudok fogadni. Elsősorban nem a zenei tudás a fontos, hanem a közös cél, ahogy ezúttal is.”
A csapat egyik tagja, Ősze Viktória, a Téti Ifjúsági Fúvószenekar tagja.
„Tíz éve klarinétozom, nagyon közel áll hozzám a muzsika. Nagyapám hivatásszerűen tangóharmonikázott, ezért is jelentkeztem a könnyűzenei foglalkozásra” – mondta a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ tanulója.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben