Török Anett ordinációja volt Szügyön

Létrehozás: 2010. július 12., 16:28 Legutolsó módosítás: 2010. július 12., 16:28

Szügy – 2010. július 10-én délelőtt tíz órakor került sor a Szügyi Evangélikus Gyülekezetben Török Anett ordinációjára, amelynek szolgálatát dr. Fabiny Tamás püspök, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke végezte. Szöveg és fotó: Bartha István

Török Anett keresztény családban nőtt fel, szülei már kiskora óta hordták a gyülekezeti alkalmakra: istentiszteletre, gyermekbibliaórára, hittanra. Akkoriban Záborszky Csaba volt a lelkészük. A konfirmációja után már segített a gyülekezeti gyermekmunkában. Habár úgymond belenőtt az egyházi életbe, a lelkészi szolgálatra való Istentől jövő elhívása mégis csak gimnáziumi tanulmányai utolsó évében következett be.

Teológiai tanulmányai alatt igen meghatározóak voltak az ösztöndíjas évei. Chicagoban a Lutheran School of Theolgy at Chicago intézményben Master of Arts in Theology fokozatot szerzett. Előtte fél éves Erasmus ösztöndíjjal Finnországban, Joensuu egyetemén tanult. 2003-2005 között pedig Norvégia fővárosában, Osloban folytatott tanulmányokat, ahol Master if Philosophy in Theology oklevéllel gazdagodott. A külföldi tanulmányutakon szerzett ismereteket, tapasztalatokat jól tudja hasznosítani a gyülekezeti szolgálatban, de a saját személyes életében is.

2009-ben végzett az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE), és egy évet szolgált a Nyáregyházi Evangélikus Gyülekezetben, mint gyülekezeti munkatárs. Idén, július 1-től Pilisen folytatja a munkát, elsősorban fiatalok és gyerekek között. Avatásán jelen volt Krámer György esperes, püspökhelyettes is, aki elmondta, hogy az elmúlt év során volt alkalmuk megismerni Anett hivatás szeretetét és munkabírását, ennélfogva jó reménységgel tekintenek a további közös szolgálat elé.

Egykori mentora, aki hatodéves gyakorlati ideje alatt volt lelki társa és vezetője, Sándor Frigyes szintén meleg szavakkal köszöntötte a szolgálatba induló fiatal lelkészt. Küldő gyülekezetének jelenlegi lelkészei: Blatniczky János Dániel és felesége Júlia, meghitt, bensőséges hangú köszöntéssel indították útjára.

Különösen is megindító jelenet volt, amikor a 83 esztendős, nyugalmazott Záborszky Csaba lelkész tett bizonyságot arról az öröméről, hogy 53 év szolgálat után milyen csodálatos volt számára megélni egykori konfirmandusa lelkészi szolgálatba állását.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben