Tisztálkodási csomagokat vitt Ajkára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – Evangélikus önkéntesek is segítettek

Létrehozás: 2010. október 14., 11:01 Legutolsó módosítás: 2010. október 14., 11:06

Ajka – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 100 női, és 100 férfi tisztálkodási csomagot adnak át személyesen a Kolontárról kitelepítettek részére az Ajkai Sportcsarnoknál – tudta meg szerkesztőségünk a Segélyszervezettől. Forrás: segelyszervezet.hu

A tisztálkodási csomagok összeállításában az ajkai evangélikus gyülekezet önkéntesei segítettek. Az egységcsomagok wc papírt, papír zsebkendőt, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, kézfertőtlenítőt, borotvát és borotvahabot tartalmaznak.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kitelepítetteket segítő tárgyi adományokon túl nagy hangsúlyt fektet a károsultakkal való személyes kapcsolattartásra, az egyéni segítőbeszélgetésekre. A helyszínen tartózkodó munkatársak folyamatosan nyomon követik a kitelepítettek mindennapjait és a felmerülő szükségletek alapján alakítják a segélyezés formáját. 

Továbbra is tart az adománygyűjtés 

A gátszakadás következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívással fordult a lakossághoz, hogy támogassák humanitárius munkáját! 

A 11705008-20464565-s számlaszámon „Vörös iszap károsultjainak megsegítése" megjelöléssel vagy a www.segelyszervezet.hu oldalán fogad adományokat, valamint 06 1 205 3955 telefonszámon kérhetnek csekkeket a vörös iszap miatt kitelepített családok támogatásához.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben