Szokolay Sándor hangversenyt adott a 80 éves Csoóri Sándor tiszteletére a Deák téri evangélikus templomban

Létrehozás: 2010. február 28., 20:10 Legutolsó módosítás: 2010. március 03., 09:43

2010. február 27-én emlékezetes és szép estre gyűltünk össze a Deák téri evangélikus templomban: Szokolay Sándor zeneszerző – karnagy hangversenyt adott a 80 éves Csoóri Sándor író és költő tiszteletére. A zsúfolásig megtelt templomban mindenki csendben hallgatta végig a koncertet, de kivételesen a taps is megengedett volt. Igét hirdetett dr. Fabiny Tamás püspök. Szöveg: Morva Judit

A 80 éves író-költőt Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. A koncert elején kórusműveket hallgathattunk: Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő, a serkenj fel kegyes nép című közismert ének is elhangzott. Majd Bartók Béla: Egyneműkarok című énekét énekelte a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykar, a kiírással ellentétben, Szabó Soma karnagy vezényletével. A következő műsorszám Szokolay Sándor: Télvégi tavaszváró (oratórikus látomások Csoóri Sándor verseire) Op. 195. ősbemutatója volt. Énekes szólisták: Kertesi Ingrid, Pataki-Potyók Dániel és Ifj. Domahidy László. Továbbá közreműködött a Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekar, vezényelt: Szokolay Sándor, valamint Gémesi Géza.

A koncert zárásaként Bartók Béla: Este a székelyeknél (Magyar képek), valamint Kodály Zoltán: Galántai táncok című darabjait hallgathattuk meg. A 80 éves író-költőnek ezúton is jó egészséget kívánunk, hogy még sok szép művét ismerhessük meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

karnagy

Elküldte Szilágyi Szilárd idő 2010. február 28., 22:56
A koncerten nem Szabó Dénes vezényelte a Cantemust és a Pro Musicát, hanem Szabó Soma! Egyébként családban marad, de azért a tényszerúségre illene figyelni!

Tényszerűség

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2010. március 01., 09:18
Köszönjük hozzászólását. Ki is javítottam volna az elírást, viszont mivel a koncert plakátján is Szabó Dénes név szerepel, nem tudom, kinek az információi csalnak vagy helyesek...
www.evangelikus.hu/Members/bollazsu/a-nyolcvan-eves-csoori-sandor-koeszoentese-a-deak-teren
Üdvözlettel: a szerkesztő