150 méterre voltak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a kabuli robbantás helyszínétől

Létrehozás: 2009. október 08., 19:32 Legutolsó módosítás: 2009. október 08., 19:33

Kabul – Budapest – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Kabulban tartózkodó magyar munkatársai közelében csavarok és fém repeszek repültek a csütörtök reggel fél kilences indiai követség elleni merénylet következtében. Az Afganisztánban dolgozó szakemberek Európai Unióval történő koordinációs megbeszélések miatt tartózkodnak a fővárosban – közölte szerkesztőségünkkel a segélyszervezet sajtóreferense, Fekete Dániel.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta dolgozik Afganisztánban, és amint azt a mai napon az indiai követségnél történt öngyilkos merénylet is mutatja, folyamatosan romló biztonsági körülmények közt végzik munkájukat.  

Mándi-Márton Gábor, a segélyszervezet munkatársa elmondta: „Nagy robbanást hallottunk és láttuk a füstfelhőt a biztonságos szállásunktól 150 méterre, valamint a légnyomás és a fémtörmelékek következtében a környéken számos ablak és kirakat betört.” 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a legnagyobb magyar fejlesztési szerepvállaló Baghlan tartományban, ahol 2007 óta a Magyar Külügyminisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, az Európai Unió és a Japán állam támogatásával hajt végre programokat.

A tartományban végrehajtott oktatásfejlesztő (iskolák építése, felsőoktatás fejlesztése, felnőttképzés), munkahelyteremtő (téglagyár, mezőgazdasági- és szőnyegszövő tanfolyam, gyümölcsaszaló, asztalos műhely), vidékfejlesztő (törpe-vízerőművek, halgazdaság), valamint közigazgatás-fejlesztő programok összértéke meghaladja a 700 millió forintot.

A segélyszervezetet a Magyarországi Evangélikus Egyház is támogatja.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben