Pünkösdi püspöki körlevél: Megkezdjük a felkészülést a reformáció 500. évfordulójára

Létrehozás: 2010. május 21., 11:25 Legutolsó módosítás: 2010. május 21., 12:36

2010. pünkösd ünnepén a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei ünnepi körlevélben jelentették be, hogy a Reformációi Emlékbizottság és a Püspöki Tanács döntése alapján 2010. pünkösdjén egyházunk megkezdi a reformáció 500. évfordulójára, a 2017-es emlékévre való tartalmi felkészülést. Az alábbiakban a körlevél szövegét közöljük:

Kedves Lelkész Testvérek!  

Örömmel tudatjuk, hogy a Reformációi Emlékbizottság és a Püspöki Tanács döntése alapján 2010. pünkösdjén megkezdjük a reformáció 500. évfordulójára, a 2017-es emlékévre való tartalmi felkészülést. Kérjük, hogy a pünkösdi istentiszteleten ezt a hirdetésben vagy akár az igehirdetésben is tematizálják, és lehetőség szerint minél hamarabb tegyék ki a mellékletben küldött plakátot, amelyet postán is eljuttatunk minden gyülekezetnek. Figyelmükbe ajánljuk az Evangélikus Élet e heti számában megjelenő oratio oecumenicát is, amely kifejezetten a reformációi jubileumi zászlóbontás alkalmát figyelembe véve íródott.

2017-ig minden évnek van egy kiemelt témája, idén a Melanchthon-évfordulóhoz is kötődően ez a „Reformáció és nyilvánosság”. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tematikus évek listája és a felkészüléssel kapcsolatban egyre több szakmai anyag is a www.reformacio.500.hu oldalon található.

A Szentlélek Isten ajándékozzon reformációt és megújulást minden gyülekezetnek és egész egyházunknak! 

Erős vár a mi Istenünk!

Testvéri köszöntéssel: 

Ittzés János elnök-püspök

Gáncs Péter püspök

Fabiny Tamás püspök 

*****

Az internetről is letölthető a plakát:

http://reformacio.500.hu/hirek/letoeltheto-a-reformacio.500-plakatja-honlapunkrol/

Oratio Oecumenica: Imádság 2010. Pünkösdjén

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben