Összefogtak a váci és rádi evangélikusok is a vörösiszap károsultak javára

Létrehozás: 2010. november 17., 09:59 Legutolsó módosítás: 2010. november 17., 10:05

Vác – Devecser – A váci gyülekezetben és a rádi filiában gyűjtést hirdettek a vörösiszap károsultak javára. Az összegyűjtött 300 ezer forint készpénz adomány mellett sokan természetbeni segítséget is felajánlottak, ágyneműt és edényeket szedtek össze. Ezeket az adományokat egy, a Váci Egyházmegyei Karitásznál alkalmazásban álló fiatal evangélikus presbiter vitte el a tegnapi napon Devecserre – tudta meg szerkesztőségünk Detre János lelkésztől. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Detre János felvette a kapcsolatot Vajda István ajkai evangélikus lelkésszel, aki készségesen megadta két devecseri evangélikus testvér nevét és elérhetőségét, akiknek még nem tudtak anyagi segítséget juttatni, így most ők kaptak a vádi és rádi gyülekezetek adományából.

Taubel Györgyék sorsa hétfőn dőlt el. Ekkor tudták meg, hogy a súlyosan megrongálódott házukat el kell túrni és 8,5 millió forint kisajátítási összegből kell megoldani a lakhatásukat.

Nagy Ferencné napközben az iszappal elöntött házában tevékenykedik és közben kórházba jár a súlyos állapotban levő férjéhez. Estére fiához megy, aki szintén Devecseren lakik.

Az adományokon túl, 2010. október 16-án 11 fős evangélikus önkéntes csapat egész napos munkájával vett részt a devecseri porták és kertek iszapmentesítésében.

A váci gyülekezet finn testvérgyülekezetének tagjai a finn helyi újságban beszámolót tettek közzé a magyarországi katasztrófáról, amelyet finn nyelven az alábbi linken lehet elolvasni: http://www.keski-uusimaa.fi/Extrat/Koti-Keski-Uudellamaalla/Elaminen/Jarvenpaan-ystavyyskaupungissa-ja-koko-Unkarissa-herasi-talkoohenki

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben