Ökumenikus püspöki találkozót tartottak Castel Gandolfóban – D. Szebik Imre püspök képviselte egyházunkat

Létrehozás: 2010. szeptember 15., 19:45 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 15., 19:47

Castel Gandolfo – A római katolikus indíttatású, de ma már protestáns tagsággal is rendelkező Fokoláre mozgalom szervezésében 29. találkozóra hívták a különböző keresztény egyházak – elsősorban nyugdíjas – püspökeit ökumenikus együttlétre a Róma melletti Castel Gandolfóba. A konferencia vezérgondolata így hangzott: Isten akarata a keresztények életében – tudta meg az evangelikus.hu D. Szebik Imrétől, aki egyházunkat képviselte a találkozón.

A különböző felekezetek (római katolikus, ortodox, anglikán, evangélikus és metodista) képviselői sajátos teológiai megközelítésben terjesztették elő álláspontjukat, amely a konzultáció alapjául szolgált.

Mindennap úrvacsorai istentiszteletet tartottak az egyes egyházak tradíciója alapján, amelyen a többi felekezethez tartozók vendégként vettek részt. Az evangélikus alkalmon D. Szebik Imre nyugalmazott püspök, az Ökumenikus Tanács elnöke hirdette az igét német nyelven, melynek magyar nyelvű változata a mellékletben olvasható. A püspök immáron harmadik alkalommal vett részt a találkozón.

A konferencia egybehívója Miroslav Vilk római katolikus prágai érsek volt, aki ez évben vonult nyugalomba, megtartva bíborosi tisztségét. A résztvevők meghívottként és nem pedig küldöttként voltak jelen az együttléten, amelynek nem egyházjogi, hanem inkább kötetlen jellege volt.

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben