Nézzük együtt az Ügyet! – Szavazatokért verseng az Angyalfa Alapítvány

Létrehozás: 2009. november 12., 10:02 Legutolsó módosítás: 2009. november 16., 14:04

A Marie Claire magazin novemberi számában Kadlecsik Zoltán evangélikus teológust, az Angyalfa Alapítvány elnökét és alapítványát mutatják be a női lap olvasóinak, mintegy előkészítve a Tv2-n jövő héten adásba kerülő félórás Ügy című műsort. Hogy mi ez az Ügy? Miért várják az sms-eket megtudhatják cikkünkből. Szöveg: Kőháti Dóra. – Kadlecsik Zoltánnal az Evangélikus Élet hasábjain (2009. 11. 15.) is olvashatnak interjút.

 
 
Nézzük együtt az Ügyet! – Szavazatokért verseng az Angyalfa Alapítvány

Kadlecsik Zoltán

Korábban a Magyar Testvéri Börtöntársaság foglalkozott olyan gyerekekkel, akiknek a szülei börtönben vannak. Táborokat szerveztek nekik, már a kilencvenes évek közepétől. Akkoriban Roszík Gábor vezette ezeket az üdültetéseket, akitől Kadlecsik Zoltán 2004-ben vette át a munkát és létrehozták az Angyalfa Alapítványt. Zoltán szülei elvesztése után maga is mélyen átélte azt, milyen nehéz szülők nélkül lenni. Ő jelenleg Domonyban dolgozik a pszichiátrián, mint lelkigondozó és mellette végzi az alapítvány ügyeinek szervezését.

Most azonban bekerültek a tévébe, méghozzá a TV2 Ügy című műsorának részeként.

„Be kellett adni egy pályázatot, amit többek között a Telekom, illetve egy független tagokból álló zsűri bírált – mondja Kadlecsik Zoltán. – Mit szeretnénk elérni? Kikkel foglalkozunk, mi a mi Ügyünk célja...stb. – ennek kellett benne szerepelnie. Természetesen az Angyalház ügyet írtam, hiszen ezen dolgozunk már vagy egy éve. Röviden: tervünk arról szól, hogy szeretnénk egy házat építeni, ahol az ilyen sorsú gyermekek folyamatosan, egész évben jöhetnek nyaralni, telelni, jöhetnek az őszi szünetben, tavasszal. Jóval több gyerekekkel tudnánk foglalkozni, ha lenne egy háza az alapítványnak. Azután egy áprilisi napon jött egy e-mail, hogy minket is beválasztottak a 8 alapítvány közé, akiknek a munkásságát szeretnék bemutatni. Később derült ki, hogy 100 körüli pályázóból válogattak ki nyolcat! Fantasztikus öröm volt bennünk! Itt a lehetőség, hogy valóra váljon egy álom! Ugyanis a bejutott alapítványok egyrészt kapnak egy-egy fél órás műsort a TV2-n, ami már önmagában is nagy szó. Emellett a Magyar Telekom annak az alapítványnak, amelyik a legtöbb szavazatot kapja sms-ben, 5.000.000 Ft-ot ad, plusz az sms-ekből összegyűlt teljes összeget. A másik három alapítvány pedig 1.000.000 Ft-ot kap, plusz a szavazatok teljes összegét. Azért beszélek négy „versenyzőről”, mert négy alapítványt tavasszal, négyet pedig ősszel mutatnak be. Mindkét fordulóra vállalta a Telekom a fent leírt támogatást! A forgatás egyébként fantasztikus volt. Voltunk a Venyige utcai börtönben, aztán az egyik kisgyermeket látogattuk meg otthonában. Nagy élmény volt. Mindenki készségesen állt a rendelkezésünkre!”

A műsornak tehát nagy tétje van: Egyrészt szeretnék megnyerni az olvasók szívét „ügyükkel” kapcsolatban. Másrészt, pedig szeretnék megnyerni a „nézettségi versenyt”.

Az adást november 18-án láthatják a TV2-n este 23.30-kor, illetve a TV2 honlapján. A műsort egészen december 9-ig vetítik.

Szavazni sms-ben lehet, november 18-án 0 órától november 24-én 24 óráig, a 1771-es telefonszámon. Csak a Magyar Telekom hálózatából – ideértve a T-Mobile-t is – küldhető sms, illetve indítható hívás. A Pannonéból és a Vodefonéból sajnos nem. A hívás és az sms díja 200 Ft. A hívás/sms egyben szavazat is, és az összeg teljes egészében az alapítvány számlájára kerül.

(A játékszabályok részletesen megtalálhatók itt: http://www.csrmedia.hu/aj_1771.htm)

Minden szavazat számít, hiszen egy hívás/sms jóval többet ér, mint 200 Ft! Ha néhány hívással/sms-sel több szavazatot kap az Angyalfa Alapítvány, mint versenytársai, úgy megnyerhetik az 5.000.000 Ft-ot.

További információk: http://webcast.tv2.hu/azugy/

Az alapítvány honlapja: www.angyalfa.hu  

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben