Négy évfordulót ünnepeltek a nyíregyházi Emmaus gyülekezetben

Létrehozás: 2010. szeptember 21., 07:35 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 21., 07:37

Nyíregyháza – Szeptember 18-án és 19-én, ünnepi istentiszteleteken adtak hálát Istennek négy születésnapért. Képek: emmaus.hu (Galéria) Szöveg és hangfájlok: Garai András / garainyh.hu (Hangzó örömhírtár)

Szombaton Zsarnai Krisztián nyíregyházi lelkész szolgált a délelőtti istentiszteleten, ahol a tizenhét éve megnyílt Emmaus Szeretetotthonért és az öt éve felszentelt új Emmaus templomért adtak hálát (az igehirdetés a 41. percben kezdődik).

Szombat délután a Poézis együttes koncerttel ünnepelte itt a harmincadik születésnapját. Huszadik századi magyar költők megzenésített verseit adták elő.

Vasárnap délelőtt az ünnepi istentiszteleten a kerület püspöke, dr. Fabiny Tamás hirdette az igét az Emmaus kettős születésnapján (az igehirdetés a 20. percben kezdődik).

A két éve a gyülekezethez tartozó nyírszőlősi templomot 70 éve, reformáció ünnepén szentelték fel. A kerület püspöke, dr. Fabiny Tamás meglátogatta az ott élő evangélikusokat és hirdette Isten igéjét a vasárnapi istentiszteleten (az igehirdetés a 15. percben kezdődik).

„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!”  (Zsolt 136,1)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben