Megújult és kibővült az ócsai evangélikus imaház

Létrehozás: 2010. október 13., 10:16 Legutolsó módosítás: 2010. október 13., 10:18

Ócsa – Az ötös autópálya harmincas kilométerénél fekvő Ócsa megújult imaházát és a kialakított ifjúsági szállót az anyagyülekezetnek, a gyóni evangélikus egyházközösségnek köszönheti, akik a kárpótlási összeget erre a célra szánták. Az északi egyházkerület anyagi hozzájárulásával átalakított épület a gyülekezet egykori, egyedül helyben lakó lelkészéről, Rédei Károlyról kapta nevét. A felszentelés október 9-én volt. Forrás: eszak.lutheran.hu, szövegé s fotó: Horváth-Hegyi Áron

1947-ben Ordass Lajos által kihelyezett helyettes lelkész első feladatának érezte saját istentiszteleti helyi kialakítását, így két éven keresztül járta az országot, hogy gyűjtsön erre a célra. 1971-ben, halála után, az ócsai gyülekezet ismét gyóni szórvánnyá vált.

A gyülekezetet gondozó lelkészházaspár, László Milán és Valentínyi Erzsébet minden hónap első és harmadik vasárnapján fél kilenctől tartanak istentiszteletet a Rédei-házban.

A megújult épületet dr. Fabiny Tamás püspök szentelte fel október 9-én. Kol 3,1-2 alapján és az imaház – a nagyszámú jelenlévő miatt - nyitva maradt ajtaja képét felhasználva rávilágított arra, mennyire fontos a hangzó ige falakon és ajtókon túl való kijutása. A nyitott ajtó arra emlékeztet, hogy mindenkit várunk, mely meghívás mögött a közösséget megtartó Isten áll.

A közgyűlést a gyülekezet felügyelője vezette, Rapcsákné Harmincz Karolin, akitől többek között az új név ötlete is származik. Az énekkar szolgálata, a köszöntések és a felújításról szóló beszámoló után emléklapot kaptak mindazok, akik a munkálatokban bármilyen módon részt vettek. A kicsiny közösség összefogását és élni akarását bizonyítja a számos adomány, valamint sok díjazás nélkül elvégzett munka.

Ha valaki kételkedik Isten alkotó munkájában, az ócsai közösség példáján láthatja, hogy Ő mindig a kicsinyek pártjára áll. A mi részünk az, hogy meglássuk és elfogadjuk Isten kinyújtott kezét.

További képek:

http://eszak.lutheran.hu/mediatar/kepgaleria/2010/2010.10.09-ocsa

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben