Megsérültek a múlt heti viharban a csanádalberti, mezőhegyesi és pitvarosi evangélikus templomok is – Képekkel!

Létrehozás: 2010. június 23., 12:37 Legutolsó módosítás: 2010. június 23., 12:42

Mezőhegyes – Az elmúlt héten Mezőhegyest és környékét érő vihar által okozott károk felmérése még jelenleg is zajlik. Soha nem látott pusztítást lehet a környéken tapasztalni. A viharban sajnos a csanádalberti, mezőhegyesi és a pitvarosi evangélikus templomok is megsérültek. Fotó: Sovány Zoltán / del.lutheran.hu

Többen súlyos illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek és ahogyan arról honlapunkon is beszámoltunk, a békéscsabai „csapatépítő tréning” déli egyházkerületének lelkészcsaládjai és egyedülálló lelkészei a mezőhegyesi ménesbirtokon megtapasztalhatták a puszítást és jókedvű kirándulásuk hirtelen egyfajta katasztrófaturizmussá vált, amikor menekülniük kellett a természeti csapás elől.

Mezőhegyesen és környékén szinte nincsen olyan család, akiket valamilyen módon nem érintett volna a katasztrófa. Betört ablakok, tető nélküli házak, megrongálódott járművek és műemlékek jelzik a természet óriási romboló erejét. A sérült ingatlanok 25 százalékában jelentős a sérülés, például beszakadt a tető, vagy kidőlt a kémény, míg a fennmaradó épületekben elsősorban a nyílászárók üvegei törtek ki, vagy a tetőcserép, esetleg a homlokzatok vakolata sérült meg a jégverés miatt.

A környék evangélikus templomai is megsínylették a természeti csapást. Erről készült képriportot adunk most közre.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben