Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő asszonnyal járt egyházunk Diakóniai Szolgálata Pitvaroson

Létrehozás: 2010. július 03., 21:39 Legutolsó módosítás: 2010. július 05., 18:35

Pitvaros ― Lengyel Annával, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelő asszonyával járt egyházunk Diakóniai Szolgálata Pitvaroson, ahová már korábban is vittek segélyszállítmányt. A két hete történt jégverés óta a felügyelőasszony is immáron harmadjára látogatta meg a gyülekezetet, amelynek hivatalosan is tagja, hiszen évek óta nekik fizeti be az egyházfenntartói járulékot. A tartós élelmiszerekből, ruhaneműből és lakástextíliából álló adomány a templomba került elhelyezésre. Három település (Pitvaros, Ambrózfalva, Csanádalberti) lakói részesülnek a Johanneum Diakóniai Központ, a Johannita Segítőszolgálat, a Thúróczy Zoltán Szombathelyi Evangélikus Idősek Szeretetotthona és a Déli Egyházkerület közös felajánlásából. Szöveg és fotó: Mekis Viktória, Buda Annamária

 
 

A három település gyülekezeti tagjai várták az adományt, a templomban szétosztják csomagokba a családok számára szükségleteik szerint.

Pitvaroson új hajtások kezdenek megjelenni a fákon, bokrokon, ezzel egyidőben a viharkárt elszenvedett házakon egyre hosszabb és mélyebb repedések vannak, ugyanígy van ez a templomon is.

Idei évben semmilyen termésre nem lehet számítani ezen a vidéken. Az emberek várják a biztosító szakembereit a kárfelmérésre, addig sem a jég által betört ablakokat, sem a megtépázott tetőket nem lehet kijavítani. Élénken él még bennük a jégvihar emléke, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű, tojás nagyságú jegek hangja, az emberekre, növényekre, állatokra, tárgyakra mért ütések ereje, a forróság után felszabaduló sűrű pára súlya.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben