Lelkészkonferencia Aszódon: Ki legyen a szamár?

Létrehozás: 2009. szeptember 08., 08:49 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 08., 08:56

Aszód – Az Északi Egyházkerület lelkészei szeptember 7-én Aszódon gyűltek össze, hogy megbeszéljék a kerület aktuális kérdéseit, ügyeit. A konferencián bemutatásra került a Tanulói közösségben című konfirmációi oktatási kézikönyv is. Szöveg és fotó: Bolla Zsuzsanna

A nap közös áhítattal indult, aztán Szabóné Mátrai Mariann, Pángyánszky Ágnes és Lázárné Skorka Katalin a konfirmációi kézikönyv alkotócsoportjának tagjai bemutatták a Tanulói közösségben című, tavaly nyáron megjelent könyvet és tanácsokat adtak, példákat mutattak annak használatára.

Ezután kis csoportokban némi aktivitásra nógatva a lelkészeket, el is játszottak bizonyos feladatokat. Az egyik ilyen volt, hogy egy bizonyos témához újságokból kellett kapcsolódó képeket gyűjteni.

A másik pedig, hogy az irgalmas samaritánus történetét kellett feleleveníteni. A szereplők kiválasztása után mindenki, a választott személy bőrébe bújva elemezte belső érzéseit. A legnehezebb dolga minden bizonnyal a szamárnak volt.

Ebéd után, az Északi Egyházkerület elnöksége tájékoztatást tartott a kerület közelgő eseményeiről, problémás ügyekről, majd a lelkészek kérdéseket tehettek fel.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben