Lelkészi marasztalás volt Nyíregyházán

Létrehozás: 2011. február 21., 08:08 Legutolsó módosítás: 2011. február 21., 11:00

Nyíregyháza – Eddig beosztott lelkészként teljesített szolgálatot a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben Zsarnai Krisztián, akinek marasztalását 2011. február 19-én, szombaton tartották az evangélikus Nagytemplomban. A hívek előtt a lelkésztársak fogadták be ünnepélyes keretek között a megválasztott lelkészt – tájékoztatta az evangelikus.hu-t Sztankó Gyöngyi esperes. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna és Garai András. Fotó: Sallai Gábor. Hangfájl: Garai András

Zsarnai Krisztián megválasztott lelkészt Sztankó Gyöngyi esperes iktatta szolgálatába, szépszámú gyülekezet jelenlétében. Mintegy harminc lelkész kérte Isten gazdag áldását a nagy múltú, városalapító egyházközség immáron 46. beiktatott lelkészére.

Az alkalomról további képeket tekinthetnek meg a gyülekezet honlapján:

http://nyiregyhaza.lutheran.hu/gallery/19725076/renderimages/23488874/2011-02-19-lelkesz-iktatas

Illetve diavetítés formájában:

http://nyiregyhaza.lutheran.hu/gallery/19725076/slideshow/23488874

Az ünnepi eseményről részletes tudósítás olvasható majd az Evangélikus Élet következő, kilencedik számában, valamint a Nyíregyházi Hírmondó idei első számában. Az istentisztelet teljes hanganyaga elérhető a helyszíni tudósító honlapjának Hangzó örömhírtárában. A három és fél éve a tirpákok fővárosában szolgáló beosztott lelkész kezdeményezésére létrehozta a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség a második közhasznú alapítványát, amely az elmúlt év végén bejegyzésre is került. Ennek tevékenységéről a Segítség Háza a tirpák utódokért Alapítvány honlapjáról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az iktatás igéjével kívánunk áldást Zsarnai Krisztián életére és gyülekezeti szolgálatára:

„…akik az Úrban bíznak, erejük megújul…” (Ézs 40,31)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben