Közös reformációi emlékünnepélyt tartottak a helyi reformátusokkal a 224 éves nyíregyházi evangélikus nagytemplomban

Létrehozás: 2010. november 02., 15:26 Legutolsó módosítás: 2010. november 02., 15:27

Nyíregyháza – A több évtizedes gyakorlat töretlenül folytatódott 2010. október 31-én este, amikor a két nagy helyi protestáns közösség együtt ünnepelte a 493 évvel ezelőtt elindult egyház- és világtörténelmi folyamat kezdetét; a Luther 95 tételének közreadásával elkezdődött reformációt. Szöveg és hangfájlok: Garai András

Az esti ünnepi istentiszteleten, Sztankó Gyöngyi esperes végezte a liturgiát és Sipos Péter István, a fiatal református lelkész Róm 1,8-12.16-17 alapján hirdette: „Az igaz ember pedig hitből fog élni!” (igehirdetése a 12. perctől kezdődik).

Az evangélikus gyülekezet énekkarának szolgálata keretezte az ünnepi előadást, amelyben Adámi László helyi evangélikus lelkész; halálának 450. évfordulója kapcsán Melanchthon Fülöp európai jelentőségű tudósról szólt, akit Isten kegyelme formált reformátorrá (előadása a 3. perctől hallgatható), de szöveges változatban is olvasható a tudósító www.garainyh.hu személyes honlapjáról.

„Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten beszédét hirdették nektek, figyeljetek életük végére és kövessétek hitüket! Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz” (Zsid 13,7-8)! 

Erős várunk az Úristen; akiben bíztunk eleitől fogva!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben