Kitüntették a készülő Luther-rajzfilm alkotóját, Richly Zsoltot

Létrehozás: 2009. december 10., 14:41 Legutolsó módosítás: 2010. április 01., 12:40

Lakitelek – Richly Zsolt egyházunk megbízásából a Reformáció 500. évfordulójára egy Luther Márton életét bemutató rajzfilmen dolgozik. A rendező nemrégiben neves elismerésben részesült egy korábbi filmjét, a Kőműves Kelement tüntették ki a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók X. Filmszemléjén. A Kossuth-díjas rendező, Sára Sándor vezette zsűri a kecskeméti animációs film készítőinek munkájáért különdíjat adományozott. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Kitüntették a készülő Luther-rajzfilm alkotóját, Richly Zsoltot

Fotó: baon.hu

A lakiteleki filmszemlére idén 96 film érkezett. Egy gyergyószentmiklósi alkotó, Zsigmond Attila „Sziklára épített iskola” című filmjének ítélte oda a zsűri a lakiteleki filmszemle 500 ezer forintos fődíját.

A Richly Zsolt által készített hatperces Kőműves Kelemen a 400 ezer forintos különdíjat és a Petőfi Népe díjat, valamint a Duna TV díját és a Magyar Nemzet díját is elnyerte.

Értesüléseink szerint Richly Zsolt jelenleg a Luther Márton életéről szóló filmen dolgozik, amelynek szövegkönyvét Lackfi János készítette le.

A pályázati anyaghoz szükséges próbafelvételek – amatőr színészek közreműködésével – a közeljövőben készülnek el az Evangélikus Missziói Központban. A Luther filmre egyébként az utóbbi hetekben megnőtt a külföldi (norvég, amerikai, finn) érdeklődés, ezért idegennyelveken is készül majd hozzá trailer.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben