Kit válasszunk keresztszülőnek? – Brosúra a kiadását tervezik Pesterzsébeten

Létrehozás: 2010. április 16., 17:34 Legutolsó módosítás: 2010. április 16., 17:34

Budapest – A pesterzsébeti evangélikus templomban egyre több a gyermek. Ki hitte volna, hogy valaha is probléma lesz a sok hangicsáló jelenléte. A karzatalatti részt hangtompítós üveggel választottuk le, hogy lokalizáljuk a zsibongást. Azután jött az egyik, majd a másik csoport, végül 3 hittanos korosztály számára folyik a hitoktatás. Mint máshol, nálunk is az első oltári szolgálat után vonulnak ki a foglalkozásokra. Szöveg: Győri János Sámuel

Úgy tűnik, van folytatás. Egyre többen jelentkeznek keresztelőre. Az eredetileg vegyes házas szülők számára igazán fontos az úgynevezett keresztelői hittan. Praktikus okokból most újítottunk. Összegyűjtjük a keresztelőre várókat és az érdeklődő fiatal keresztszülőket. Egy-egy szombat délután az alapvető tanítások után gyakorlati kérdések kerülnek elő. „Hogyan, milyen szempont szerint válasszunk keresztszülőket gyermekeink számára”; „Mi a keresztszülő feladata?”; „Kik lehetnek keresztszülők?”

Legutóbbi alkalmunkon jött az ötlet. Egy nem íróasztalon készült, hanem  „alulról szerkesztett” brosúra kiadása kellene, amely laikus oldalról feltett kérdések alapján időben tájékoztatja a keresztség lényegéről, a szülők és keresztszülők lehetőségeiről és  kötelességeiről az olvasót.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben