Készülnek az ordinációra az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Létrehozás: 2010. június 17., 08:40 Legutolsó módosítás: 2010. június 17., 08:41

Budapest – A MEE Északi Egyházkerületében 2010 nyarán négy ordinálásra kerül sor. Dr. Fabiny Tamás püspök a lelkészjelölteket egynapos konzultációra hívta a Püspöki Hivatalba, hogy szolgálatba állásuk előtt átbeszélhessék a gyakorlati tudnivalókat, illetve, hogy lelkileg is együtt készüljenek az előttük álló útra. Forrás: eszak.lutheran.hu

Készülnek az ordinációra az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Lelkészjelöltek

Az együttlétet meghatározták a lelki elcsendesedések, melyek között egy-egy gyakorlati blokk alkalmával hangzott el mindaz. ami fontos lehet egy szolgálatát megkezdő lelkész számra: adminisztrációs kérdések, ügyintézés és annak menete a MEE-ban, a kerület részletesebb megismerése. Mindezen témákban dr. Fabiny Tamás püspök és Benczúr László kerületi felügyelő volt a fiatalok segítségére. 

A Magyarországi Evangélikus Egyház törvényei szerint az egyetemi és gyakorlati évek sikeres lezárása után ordinálható (avatható fel) a lelkészjelölt. Ennek jegyében kerül sor az ünnepi istentiszteletekre az illetékes püspök, esperes és a Hittudományi Egyetemet képviselő lelkész szolgálatával, a küldő gyülekezetek templomaiban.

Ordinációs időpontok:

  • Malik Péter Károly – Monor, 2010. június 27.
  • Chikán Katalin – Patvarc, 2010. július 10.
  • Török Anett – Szügy, 2010. július 10.
  • Asztalos Richárd – Nyíregyháza, 2010. július 11.
  • Kalit Eszter a következő két évben Erdélyben fog segédlelkészi szolgálatot végezni, majd azután, a parókusi vizsgával egyetemben fogja a püspök ordinálni.

A MEE törvényei szerint „a lelkészjelölt az avatás alkalmával kapja meg a lelkészi címet és a lelkészi oklevelet. Ezt követõen beosztott lelkészként a kibocsátó egyházkerület püspökének
rendelkezése szerint áll szolgálatba a parókusi alkalmassági vizsgálat megállásáig. ... A lelkész 2 év beosztott lelkészként eltöltött időt követően – amelybõl legalább egy év gyülekezeti szolgálat – jelentkezhet parókusi alkalmassági vizsgálatra.” 

További képek az együttlétről:

http://eszak.lutheran.hu/mediatar/kepgaleria/a-puspoeki-hivatal-esemenyei/2010.06.11-ordinacios-eloekeszitoe

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben