Istentől áldott, békés, boldog új évet kívánunk!

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. január 04., 09:18 Legutolsó módosítás: 2010. január 04., 09:40

2010. év igéje: Jézus Krisztus mondja: „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” János evangéliuma 14. fejezet, 1. vers.

Sokáig gondolkodtam, vajon milyen képet válasszak Jézus mondatához. Aztán végül e mellett döntöttem.

Nem a klasszikus szilveszteri durrogtatós kép, ahogyan ma az emberek többsége visszaszámolja az időt éjfélig. Nem is direkt módon ábrázolja a mi Urunkat, ahogyan hozzánk szól.

Mégis üzenetértékű: kifejezi azt a reménységet, amit az új esztendőbe lépve érezhetünk. Ahogyan a három napkeleti bölcs annakidején egy csillagot látva útrakelt, úgy kelünk mi is útra, hiszen kezdődik egy új év, folytatódik földi vándorlásunk. Ám ahogyan a bölcsek hittek abban, hogy a betlehemi csillagot követve megtalálják majd a világ Megváltóját, úgy nekünk is hinni kell, hogy ha Jézust követjük, a szívünkben lévő nyugtalanság elcsitul.

De ne nyugtalankodjék a szívünk, ha a statisztikák szerint is nehéz év vár ránk? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha halljuk a rossz híreket, amit a világból felénk áradnak? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha családunkban haláleset történt a napokban? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha kórházi zárójelentésre várunk? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha úton útfélen sértegetnek bennünket kisebbségi voltunk miatt? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha gyermekünk érkezését várva mindenféle vírusokkal ijesztgetnek? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha árván, elhagyatottan éljük napjainkat? Ne nyugtalankodjék a szívünk, ha ...? – sorolhatnánk nyugtalanságunk okait.

Jézus szava azonban bíztatás szánunkra. Hitre buzdít és arra int, hogy az Istenbe és belé vetett, szilárd hittel bármit legyőzhetünk. Jöhet, történhet bármilyen rossz és gonosz, ő a mi utunk, igazságunk és életünk. Higgyünk tehát benne, hogy segíteni fog. Ha évről évre Jézussal indulunk, egész éven át vele maradunk, akkor nincsen miért aggodalmaskodni.

Boldog, békés, áldott új évet Mindannyiuknak!

Horváth-Bolla Zsuzsanna, főszerkesztő

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben