Iskolalelkészeket iktattak iskoláinkban

Létrehozás: 2009. szeptember 03., 08:56 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 03., 09:04

Orosháza – Aszód – Sopron – Megnyitották kapuikat iskoláink, elkezdődött a 2009/2010-es tanév. Az utóbbi napokban Kopf András, Simon Attila és Wagner Szilárd iktatására került sor, akik iskolalelkészként szolgálnak majd Orosháza, Aszód és Sopron evangélikus iskoláiban. Az ünnepekről bővebben az Evangélikus Életben (2009. 09. 06.) olvashatnak.

Iskolalelkészeket iktattak iskoláinkban

Aszód

Augusztus 30-án az Orosházi Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium iskolalelkészi hivatalába beiktatta Kopf András Gyula lelkészt Ribár János, a Nyugat-Békési Egyházmegye esperese.

Augusztus 31-én az Aszódi Evangélikus Gimnázium tanévnyitó ünnepségére került sor, amelyen Simon Attila iskolalelkészt hivatalába iktatta Mekis Ádám, az Észak-Pesti Egyházmegye esperese. Az ünnepen Lőricz Csaba, aszódi lelkész végezte a liturgiai szolgálatot és dr. Fabiny Tamás, evangélikus püspök prédikált.

Ezen a napon egy másik ünnepre is sor került: az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Szakközépiskola tanévnyitó istentiszteletén, a soproni evangélikus templomban Ittzés János a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke beiktatta iskolalelkészi hivatalába Wagner Szilárd lelkészt. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben