60 éves az ipolyszögi templom – A kicsavart fák mellett már nőnek a csemeték – Sok képpel!

Létrehozás: 2009. november 16., 14:37 Legutolsó módosítás: 2009. november 16., 16:37

Ipolyszög – A település templomában az evangélikus hívek november 15-én, vasárnap az istentiszteleten azért adtak hálát Istennek, hogy 60 éves lett templomuk. Dr. Fabiny Tamás püspök a felemelő alkalmon, dugig tömött templomban, szívet melengetõ közösség előtt prédikálhatott. A templom idén egyébként már megélt egy kisebb csodát: a körülötte hatalmasra nőtt fenyőfákat úgy csavarta ki a tavasszal hirtelen támadt forgószél, hogy azok a nem sokkal korábban felújított tetőt szerencsére csak kis mértékben károsították. A kicsavart fák mellett azonban már nőnek a csemeték: van remény, van feltámadás. Fotó: Szabó András

 
 

A valaha tisztán szlovák ajkú falu régi hagyományokra tekinthet vissza. Az evangélikus egyházközség mindig is filiaként tartozott valamelyik közeli anyagyülekezethez. Az 1949-ben épült templomot Szabó József püspök a „csodák templomá”-nak nevezte. Tavasztól őszig, adakozásból, sok-sok önkéntes munkával épült fel annakidején ez az istenháza.

A hívek az utóbbi néhány évben is sokat dolgoztak templomukért. Legutóbb tavasszal érte viharkár az épületet, de összefogtak és mindent rendbe tettek. A kicsavart fák helyén már csemeték erősödnek, hirdetve a hívek reménységét.

Dr. Fabiny Tamás püspök mellett Szabó András esperes is megtisztelte jelenlétével és szolgálatával a vasárnapi alkalmat, amelyen sokan úrvacsoráztak, és szép énekkari szolgálatok is voltak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben