A Magyarországi Evangélikus Egyház Déli egyházkerülete pályázatot hirdet énekszövegek magyarítására

Létrehozás: 2009. december 16., 14:19 Legutolsó módosítás: 2009. december 16., 14:26

A Lutheránus Világszövetség következő nagygyűlését 2010-ben Stuttgartban tartja. Az előkészületek során az LVSZ megjelentette a nagygyűlés fő énekét, valamint a világ evangélikusságának közkedvelt és jellegzetes mai énekeit azzal a céllal, hogy ezek az énekek mindannyiunk közös énekeivé váljanak.

Szeretnénk bekapcsolódni a világ evangélikusságának ebbe a lelket és közösséget építő kezdeményezésébe, és Magyarországra is elhozni hét mai evangélikus éneket. 

Ezért pályázatot hirdetünk – hangsúlyozottan nemcsak a Déli Kerületbe tartozók részére – hét énekszöveg fordítására.  

Csak olyan szövegeket tudunk befogadni, amelyek megfelelnek a prozódia szabályainak és alkalmasak a közösségi éneklésre. 

A pályázatokat szakértő bizottság fogja elbírálni és minden ének esetében egy fordítást jutalmaz. Ez összesen hét díjat jelent. 

A díjak összege: énekenként nettó 25.000 Ft 

A pályázatot annak tudatában írjuk ki, hogy az evangélikus közösség születése óta törekszik arra, hogy minden korban megszólaljanak az Istent dicsérő, igéje megszólító szavára válaszoló énekek. Egy élő közösség minden időben továbbviszi örökölt dallamait, énekeit és hozzáteszi ezekhez a sajátját, hogy továbbadhassa következő generációknak. Ebbe a tradíció folyamba hívjuk e pályázattal mindazokat, akik a feladathoz lelket, adottságot és kedvet éreznek.  

A pályázat leadási határideje: 2010. március 1.

Módja:

  • a Déli kerület honlapjáról letölthető a hét ének (http://del.lutheran.hu)
  • a fordításokat jeligével ellátva kérjük a püspöki hivatalba beküldeni, kizárólag postai úton (1088 Budapest, Puskin u. 12.)
  • egy belső, zárt borítékba kérjük elhelyezni a pályázó nevét és címét.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben