Hálát adtak a nyolcvanöt éve megalakult Fébé szolgálataiért

Létrehozás: 2009. október 06., 08:50 Legutolsó módosítás: 2009. október 06., 08:53

Budapest – Megalakulásának nyolcvanötödik évfordulójára emlékezett október 3-án, szombaton délelőtt a budavári evangélikus templomban a Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesület. Szöveg: Vitális Judit Bővebben a 2009. 10. 11-én megjelenő Evangélikus Élet hasábjain olvashatnak erről az alkalomról.

Az istentiszteleten – akárcsak az öt évvel ezelőtti évfordulón – Gáncs Péter hirdette Isten igéjét. A Déli Egyházkerület püspöke prédikációjában nemcsak a diakonisszáknak az elmúlt nyolc és fél évtizedben végzett szolgálatáért adott hálát, de egyben az irgalmasság gyakorlásának mai lehetőségeiről is szólt. A diakónia fontosságát hangsúlyozta beszédében az ünnepi közgyűlés fő előadója, a Neuendettelsaui Diakónia (Diakonie Neuendettelsau) rektora, Hermann Schoenauer is.

A Fébé 1924. október 1-jén Klotildligeten tartotta alakuló ülését. A kezdetben nőegyletként működő szervezetet a pártállam 1951-ben számolta fel. Közel negyvenévi szétszóratás után 1990. május 9-én szerveződött újjá az egyesület, mely ma a budapesti anyaházon kívül Mátraszentimre-Bagolyirtáson üdülőt üzemeltet, Piliscsabán pedig mozgássérült-lakóotthont tart fenn.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben