Gyorshír: Jóváhagyta a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület rendkívüli közgyűlése a püspökjelölteket

Létrehozás: 2011. január 08., 18:10 Legutolsó módosítás: 2011. január 10., 15:22

Révfülöp – 2011-ben Ittzés János püspök nyugdíjba vonulása miatt püspökválasztásra kerül sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben. A 2011. január 8-án Révfülöpön tartott rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták, listás szavazással, a beérkezett jelölések közül Bencze András püspök-helyettes és Szemerei János esperes jelöléseit (felsorolásunk névsor szerinti) – tudta meg az evangelikus.hu. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A jelölőbizottság döntése szerint nem publikus a jelöltekre érkezett jelölések száma és az sem, hogy mellettük még kiket jelöltek a püspöki tisztségre, hogy a választás további menetét ezek az adatok ne befolyásolhassák.

A közgyűlésen összeállították a püpökjelöltek bemutatkozási menetrendjét is, ugyanis a jelöltek a következő időszakban, a gyülekezeteket körbe járva fogják ismertetni terveiket a továbbiakra vonatkozóan.

A gyülekezetekben 2011. március 17. és 27. között kerül sor a választásra. Az ezekről készült jegyzőkönyvi kivonatokat 2011. március 31-ig kell majd beküldeni a jelölőbizottság számára. Ezeket április első hetében fogják kiértékelni a bizottság tagjai. Ekkor derül majd ki az, ki lesz az új püspök a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben.

Hétfőn közöljük a két jelölt életrajzát és fényképét.

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben