Gokartos bibliaverseny – Egyházi kezdeményezések a Művészetek Völgyét kiváltó fesztiválokon

Létrehozás: 2009. augusztus 13., 09:16 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 13., 14:11

Veszprém – 2009. július 31. és augusztus 9. között Taliándörögd Önkormányzata megrendezte a dörögdi fesztivált, mely reményeik szerint a Művészetek Völgyét kiváltó új hagyomány kezdete lehet. Emellett Kapolcson és Veszprémben, több mint 30 helyszínen várták az ellátogató vendégeket. Ebbe a kezdeményezésbe kapcsolódott be idén a Lutheránus Megújulás mozgalma, az Evangélikus Belmissziói Egyesület és a Veszprémi Evangélikus Egyházközség is, akik szintén hívogatták a fiatalokat és felnőtteket egyaránt. Forrás: kapolcs.hu, taliandorogd.hu, www.evangelikus.hu, Evangélikus Élet

Ahogyan arra korábban események rovatunkban felhívtuk a figyelmet, számos hitépítő alkalmat tartottak a Művészetek Völgyét kiváltó fesztiválok ideje alatt.

Lutheránus Megújulás keretén belül szervezték meg Kapolcs körzetében, az evangélizációs missziói szolgálatot. Evangélikus részről Veress István lelkész segédkezett ezekben.

Kapocson az „evangéliumi műhely” tagjai naponta filmekről folytattak beszélgetéseket, a Láthatatlan színház kezdeményezésben vehettek részt. A templomban Hangzó kiállítás címen volt előadás és más zenei koncerteket is hallhattak, valamint istentiszteleteket is tartottak.

Dörögdön a Kezdet kezdetén címmel – Az ima értelmezése Zimányi József gondolataival – Szafner Györgyi tartott felolvasást.

Érdekes volt még a BPA Színházi Társulat „Messiás Thriller” című előadása. Szemerei Gábor szobraival nyílt kiállítás, a Szemek Együttes, és a Radio Dei is koncertezett.

Az Evangélikus Belmissziói Egyesület (EBBE) előadói, Szeverényi János, Dobó Ildikó, Lázár Attila is részt vettek a misszióban. Többek között „Napjaink problémái – kihez mehetnénk?”,  Keresztyén típusú találkozások az Ember Fiával”, „Húzós kérdések a keresztyénségről”, Hívás Isten valóságába” címmel hallgathattak előadásokat az érdeklődők.

A Veszprémi Evangélikus Egyházközség által szervezett programok között volt palacsintasütés, gokartos bibliaverseny, akadályverseny, papírrepülő hajtogatás. Patonai Ildikó trombitán ismert evangélikus énekeket játszott.

Bereczky Gyula, a gyülekezet felügyelője, vetített képeket segítségül hívva beszélt az egyházközség életéről. Ezenkívül Saller Ede tájképeit és csendéleteit lehetett megtekinteni, amelynek kiállítását Szelényi Pál kántor, művészeti író nyitotta meg.

Szülők és gyerekek a Bibliában és ma címmel Isó Dorottya lelkész tartott előadást. Közben Tehillah koncert és Biblia-Jam is volt. Zárásként gospelkórus adott koncertet Kiss Szilvia kántor vezetésével.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben