Fiatal Keken-tudósok versenyeztek Aszódon

Létrehozás: 2009. december 15., 12:46 Legutolsó módosítás: 2009. december 15., 12:53

Aszód – December 11-én pénteken az Aszódi Evangélikus Gimnázium adott helyett annak a versenynek, mely Keken András életéről és munkásságáról kérdezte a résztvevőket. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron. A tudósítás bővebben az Evangélikus Élet 2009. 12. 20-án megjelenő számában olvasható.

Fiatal Keken-tudósok versenyeztek Aszódon

A győztesek átveszik az elismerést

Keken András az Aszódi Evangélikus Főgimnáziumban érettségizett 1927-ben, majd ezután kezdte Sopronban teológiai tanulmányait. A szervezők Koncz István igazgatóhelyettes, Debrődiné Debóczky Mária történelemtanár és Simon Attila iskolalelkész, szerettek volna a mai fiatalsághoz közel hozni egy kort, és annak egy neves szereplőjét.

A verseny előtt Mirák Katalin történészt tartott előadást, majd Zászkaliczky Péter nyugalmazott lelkész szólt Keken András életéről.  

A hat evangélikus gimnáziumból érkezett diákcsapat közül a nyíregyháziak bizonyultak a legfelkészültebbeknek, akiknek felkészítőjük Bozorády Zsuzsa hittanárnő volt.

A dobogóra a Deák téri és a fasori gimnázium diákjai kerültek még fel.

Végül dr. Fabiny Tamás püspök nyújtotta át minden diáknak a Sem magasság sem mélység című Keken Andrásról írt életregényének legújabb kiadását, mely alig egy hete jött ki a nyomdából.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben