Először rendeztek csendesdélutánt a Protestáns Kollégiumban

Létrehozás: 2010. december 09., 09:33 Legutolsó módosítás: 2010. december 09., 09:33

Budapest – Kivételesen nem szakmai előadást gyűltek össze hallgatni a Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány Kollégiumának lakói 2010. december 3-án, pénteken délután, hanem az ige körüli elcsendesedésre, éneklésre és csoportos beszélgetésre. Forrás: eszak.lutheran.hu / Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Az első alkalommal megszervezett csendesnapot Bojárszky Eszter tanulmányi igazgató, Négyesi Adrienn református, és Kulcsár Márton evangélikus spirituálisok szervezték.

A száztíz fős kollégium lakóinak közel harmada vett részt az együttléten – annak ellenére, hogy az időpont hétvégére esett.

A délután dr. Fabiny Tamás  püspök áhítatával kezdődött, aki Titusz 2,11 alapján felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy az ünneplés a keresztyének számára nem a kikapcsolódást kell, hogy jelentse, hanem a bekapcsolódást Isten népének életébe. Az adventi ünneplés központja az idnapra (mely az ünnep szavunk gyöke), az üdvösség napjára való készülődés.

Az igei gondolatok után három csoportra mentek a diákok, hogy a velünk az Isten (Immánuel) témakört részletesebben is végigjárhassák. A beszámolók után az együttlét Négyesi Adrienn áhítatával zárult.

További képek:

http://eszak.lutheran.hu/news/mediatar/kepgaleria/2010/2010.12.03-protestans-kollegium

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben