Ünnepi istentisztelettel és zenei programmal vette kezdetét a Reformáció hónapja című rendezvénysorozat

Létrehozás: 2010. október 04., 10:22 Legutolsó módosítás: 2010. október 04., 10:39

Budapest – Október elsején tartották a Reformáció hónapja elnevezésű rendezvénysorozat megnyitó ünnepségét Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának kápolnájában. Forrás: MTI

A pénteki megnyitón a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának kápolnájában az igehirdetés után a Baár-Madas Református Gimnázium diákjai léptek fel klasszikus zenei művekkel, többek között Johann Sebastian Bach G-dúr csellószvitjével, egy menüettel és Bernard Andres Pavanne című zeneművével.    

Az alkalmon megünnepelték a Teológiai Szemle alapításának 85 éves évfordulóját is, ennek keretében Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár Teológiai szemlélődés a politikatudományban címmel tartott előadást. A megníitón más előadások is elhangoztak, amelyek a teológiai-, a bölcsésztudomány, valamint a műszaki tudomány kapcsolatát boncolgatták. 

Mint arról már honlapunkon korábban hírt adtunk országszerte koncerteket, egyházi és kulturális programokat rendeznek októberben abból az alkalomból, hogy a protestáns felekezetek október 31-én ünneplik a reformáció ünnepét.     

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben