EHE: Könyvbemutatóval ünnepelték meg a hatodéves képzés tizedik évfordulóját

Létrehozás: 2010. június 18., 09:04 Legutolsó módosítás: 2010. június 18., 09:09

Budapest – 2010. június 17-én az Evangélikus Hittudományi Egyetemen gyűltek össze a hatodéves hallgatók és mentoraik, valamint a korábbi évek mentorai és egykori hallgatói is, hogy Szabó Lajos és Szabóné Mátrai Mariann vezetésével megünnepeljék a képzés tizedik évfordulóját. Az alkalmon bemutatásra került a Szabó Lajos által szerkesztett A közösségépítő lelkész – Gyakorlati teológiai kéziköny lelkészeknek és nem lelkészeknek című új Luther Kiadó által megjelentetett kiadvány is. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az alkalom elején Réz-Nagy Zoltán debreceni evangélikus lelkész tartott áhítatot, aki hálát adott az eddig elvégzett munkáért.

Ezután Gáncs Péter püspök szólt arról, mit is jelent egyházunknak ez a hatodéves képzési rendszer, aztán pedig Fabiny Tamás püspök mesélte el élményeit és a konkrét eseményeket az indulástól egészen napjainkig.

Szabó Lajos és Szabóné Mátrai Mariann mutatták be a közösségépítő lelkész – Gyakorlati teológiai kéziköny lelkészeknek és nem lelkészeknek című új könyvet, amelyben egykori mentorok írnak tanulmányokat a képzésről, a lelkészi életről, gyülekezetépítésről. A mintegy háromszáz oldalas kiadvány rendkívül gazdag ismeretanyagban, széles merítésben tárgyalja a lelkészi munkát, hogy abból nem csak lelkészek, hanem a gyülekezet nemlelkészi munkatársai is okulhassanak.

Ebéd után a 2009/2010-es év mentorai és hatodévesei összegezték tapasztalataikat, majd bemutatkoztak a 2010/2011-es év mentorai és hatodévesei is. A következő évben összesen kilencen kezdik el a képzést.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben