Dr. Fábri Györgyöt delegálja egyházunk a Médiatanács közszolgálati testületébe

Létrehozás: 2011. március 24., 09:34 Legutolsó módosítás: 2011. március 24., 16:57

Budapest – Dr. Fábri Györgyöt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docensét, rektorhelyettesét delegálja a Magyarországi Evangélikus Egyház a Médiatanács közszolgálati testületébe – közölte dr. Fabiny Tamás, az evangélikus egyház médiaügyekért felelős püspöke az evangelikus.hu-val.

Mint ahogyan arról honlapunkon beszámoltunk, 2011. március 22-én a készülő Közszolgálati Kódex ügyében egyeztetett a Médiatanács a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőivel. Az Északi Evangélikus Egyházkerület Szilágyi Erzsébet fasori székhelyén tartott megbeszélésen dr. Fabiny Tamás püspök mellett, egyházunk médiumainak képviseletében részt vett Horváth-Bolla Zsuzsanna, Kőháti Dóra, Nagy László és T. Pintér Károly is. A Nemzeti Média- és Hírközlési hatóságot többek között dr. Auer János, dr. Kiricsi Karola, Kemeneczky Zoltán, Kollarik Tamás, és Unger Zsolt képviselték.

Az eszmecserén a Médiatanács tagjai arra kérték dr. Fabiny Tamást, hogy jelöljön ki egy delegáltat, aki egyházunkat képviselni fogja a tanács testületében. Egyházunk erre a tisztségre dr. Fábri Györgyöt kérte fel, aki örömmel tesz eleget a feladatnak.

Dr. Fábri György az ELTE Bölcsészettudományi karán végzett 1988-ban, majd 2000-ben a filozófiai tudomány kandidátusa címet kapta. 2009-ben habilitált Tudás és tudomány az egyetemen címmel. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikációs és Tudománypolitikai Titkárságának kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett. Nevéhez fűződik a Mindentudás Egyeteme, amelynek akadémiai projektvezetője és tudományos igazgatója volt.
A csömöri evangélikus gyülekezet tagja az elmúlt évben testvérével, Fábri Istvánnal együtt készítette el egyházunk szociológiai felmérését.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának április végén megalakuló közszolgálati testületébe a Magyarországi Református Egyház Kovács Barnabást, a Károli Gáspár Református Egyetem stratégiai igazgatóját, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége pedig az angol-kommunikáció szakon végzett Lőwy Juditot küldte, miután ezekkel a felekezetekkel az elmúlt hetekben találkoztak a Médiatanács képviselői. A katolikus egyház képviselőivel a közeljövőben találkoznak majd a Médiatanács tagjai. 

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben