Dr. Fabiny Tamás püspök Wittenbergben járt – A Luther-központ Igazgató Tanácsa tartott ülést

Létrehozás: 2010. október 23., 09:41 Legutolsó módosítás: 2010. október 23., 09:42

Wittenberg – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) és a Németországi Egyesült Evangélikus Egyházak (VELKD) közösen működteti a németországi Wittenbergben a Luther-központot. 2010. október 21-én ülést tartott a központ Igazgató Tanácsa, amelynek két társelnöke dr. Fabiny Tamás püspök, az LVSZ alelnöke és dr. Johannes Friedrich bajor püspök, a VELKD elnök-püspöke. Szöveg: Fabiny Tamás, fotó: Hans W. Kasch

A kilenc tagú testületnek német, finn, észt erdélyi szász, szlovák és amerikai egyházvezetők a tagjai. Az igazgató tanács meghallgatta Hans Kaschnak, a Luther-központ vezetőjének jelentését az elmúlt esztendő eseményeiről. A beszámoló kitért két angol nyelvű Luther-szemináriumra, a a Vártemplom mögött kialakított Luther-kertre, ahol 2017-ig 500  fát kívánnak elültetni egyházak és egyházi szervezetek, a megjelentetett számos kiadványra és a központ nemzetközi és ökumenikus elkötelezettségére, valamint a megemlékezésekre Melanchthon halálának 450- évfordulójának alkalmából.

A résztvevők áttekintették az LVSZ, a VELKD és az egyes egyházak előkészületeit a reformáció ünnepének 500. évfordulójának megünneplésére (2017).

Fabiny Tamás püspök arról tájékoztatta honlapunkat, hogy Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága 2011 tavaszán a tervek szerint Wittenbergben tartja kihelyezett ülését. Ennek keretében ültetik majd el egyházunk fáját a Luther-kertben.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben