Bemutatkozott honlapunk a sajtó nyilvánossága előtt

Létrehozás: 2008. október 27., 18:15 Legutolsó módosítás: 2008. október 29., 08:53

Budapest - Október 27-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének székházában sajtótájékoztató keretében mutattuk be az evangélikus egyház internetes főportáljának, a www.evangelikus.hu (www.lutheran.hu) oldalnak új megjelenési formáját, amelyet ettől a naptól kezdve láthat a nyilvánosság is az Interneten. Sokképes beszámolónkból kiderül, mit keresett dr. Fabiny Tamás kezében a kalapács.

Bemutatkozott honlapunk a sajtó nyilvánossága előtt

A tételszögezés

Mint ismeretes, Luther Márton 491 évvel ezelőtt, 1517. október 31-én tette közzé 95 tételét, amelyeket a reformátor annakidején a wittenbergi vártemplom kapujára szögezett ki, elgondolkodás céljára, ám ezzel elindította a reformáció folyamatát.
A sajtótájékoztató előtt a Magyarországi Evangélikus Egyház médiamunkáért felelős püspöke, dr. Fabiny Tamás egy jelképes performansszal lepte meg az egybegyűlteket: kalapáccsal kezében fogadta a média munkatársait és arra invitálta őket, kövessék őt a püspöki hivatal vas kapujához, ahová kiszögezte a lutheri tételeket.
Fabiny Tamás ezzel a cselekedetével arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy az új honlappal az egyház a ma embere felé szeretne nyitni, a széles nyilvánosságot szeretné elérni a krisztusi küldetés jegyében, éppúgy, ahogyan Luther is mindenki számára fogalmazta meg annakidején tételeit.
Oldalunkon aktuális hírekkel szeretnénk tájékoztatni az olvasókat egyházunk életéről, valamint friss, mindannyiunkat érintő és érdeklő témákkal, riportokkal, interjúkkal, publikációkkal, teológiai írásokkal jelentkezünk majd napról napra.
A sajtótájékoztatót aztán a tanácsteremben Novotny Zoltán nyitotta meg, majd dr. Fabiny Tamás püspök intézett pár szót az egybegyűltekhez.
Ezután Bolla Zsuzsanna, az oldal szerkesztője mutatta be a honlap funkcióit, kiemelve a rovatokat (aktuális, lapszemle, nagyvilág, publicisztika, ökumené, teológia, infjúság, kultúra), rávilágítva a fontosabb saját témákra (reformációi kvíz fiataloknak, sztárok hite, hajléktalanshow, gazdasági válság, megbékélés, imádság, sajtószabadság és sajtótisztesség, reformáció, körkérdések a soproni Líceum diákjaihoz, interjúk - a Tessedik darab előadója, szerzője, Bartos Erika, Szeverényi János, Kiss Ulrich, Praxedis Bouwman és Gáncs Péter), kitérve az oldal új lehetőségeire (vendégkönyv, blog, online lelkigondozói csapat). 
Ezután Bogdányi Gábor, az oldal technikai hátterét biztosító Internetes Munkacsoport vezetőjeként szólalt fel. A sajtótájékoztató végén az összegyűlt újságírók kérdéseket tehettek fel az oldallal kapcsolatban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben