Bélyeget adnak ki az evangélikus gyülekezet évfordulójára

Létrehozás: 2009. augusztus 17., 12:26 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 17., 12:28

Budapest – Óbuda – Október harmadikán ünnepli az Óbudai Evangélikus Egyházközség fennállásának 100. évfordulóját, száz éve ugyanis ezen a napon váltak le a budavári gyülekezetről. Erre az alkalomra október negyedikén, vasárnap emlékezik a gyülekezet, akik még egy bélyeget is kiadnak ennek tiszteletére. Szöveg: Bolla Zsuzsanna

A tervek szerint az ünnepi istentiszteleten dr. Fabiny Tamás püspök fog prédikálni és ezen az alkalmon mutatják majd be parókus lelkészünk, Bálintné Varsányi Vilma könyvét, amely a gyülekezeti levéltárból összegyűjtött, megmaradt iratokból tárja fel a gyülekezet 1948-ig tartó történetét. (A kötetet később természetesen második rész is követi majd.)

„Szeretnénk bélyegsorozatot is kiadni majd ez alkalomból – mesélte az evangelikus.hu-nak Győrfi Károly, a gyülekezet felügyelője. – Másodfelügyelőnk kiváló építész-rajzoló készítette el a bélyegterveket, így egy blokk és egy sorozat is napvilágot lát majd. A bélyegen a gyülekezet temploma lesz látható.”

A felügyelő kisebb gyülekezeteknek az ajánlja az ilyen alkalmi megjelenést. Egy ilyen bélyegsorozat elkészítése ugyanis nem túl nagy anyagi ráfordítással jár, mégis örök emléket tehetünk le vele az asztalra. Az emberek a bélyegekre fordított összeget tulajdonképpen csak befektetik, mert levélre, vagy képeslapra ragasztva, szeretteiknek el is küldhetik azt, ezzel is propagálva a neves évfordulót.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben