Átadták az idei Károli Gáspár-díjakat - Cserháti és Gémes laudációja

Létrehozás: 2008. november 03., 22:07 Legutolsó módosítás: 2008. november 04., 19:05

Budapest - Cserháti Sándor evangélikus lelkész, teológus, Fodorné Nagy Sarolta református lelkész és Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus kapta az idén a Károli Gáspár-díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Forrás: MTI

Átadták az idei Károli Gáspár-díjakat - Cserháti és Gémes laudációja

Gémes, Forodné, és Cserháti Károli díjat kaptak

A reformáció ünnepe alkalmából odaítélt elismeréseket Hiller István miniszter megbízásából Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át csütörtökön Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Cserháti Sándor az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, évtizedek óta részt vesz a Magyar Bibliatársulat fordítói munkájában. Több mint három évtizede foglalkozik Pál apostol leveleinek magyarázatával, kommentárjai eddig hat önálló kötetben jelentek meg.
Fodorné Nagy Sarolta református lelkész, teológus, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának tanára. Kutatási területe a posztmodern kor és a kereszténység viszonyának vizsgálata. Úttörő könyvet publikált a hittanoktatás kommunikációjáról, emellett feltárta és elemezte az állam és a református egyház közötti egyezmény körülményeit és hatását. Számos tanulmánya és cikke jelent meg.
Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus és lapszerkesztő több évtizede a Nyugaton élő magyar protestánsok egyházi és kulturális életének összefogója, szervezője. Szerkesztette az Útitárs című lapot, jelenleg a Koinonia című teológiai kiadvány szerkesztője. Hat önálló könyv, számos cikk és tanulmány szerzője.

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben