Átadták a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium újonnan létesített atlétikai csarnokát – Sok képpel!

Létrehozás: 2010. április 27., 07:41 Legutolsó módosítás: 2010. április 27., 13:40

Bonyhád – 2010. április 26-án hétfőn 16 órakor került sor a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium újonnan létesített atlétikai csarnokának megnyitójára, amely az ország második legnagyobb atletikai csarnoka is egyben. Az eseményen jelen volt Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke, valamint az Országos Iroda több munkatársa, így Kákay István igazgató, Mekis Viktória igazgatóhelyettes, Kalina Katalin, az oktatási osztályvezető és Csorba Gábor gazdasági osztályvezető. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Szabó Szilárd

 
 

Bonyhádon a gyerekek generációi váltak felnőtté úgy, hogy az 1893-ban épült 200 négyzetméteres szűk tornaterember zsúfolódva próbáltak tornázni. A Magyarországi Evangélikus Egyház vezetése azonban tavaly úgy döntött, hogy ez nem mehet így tovább, meghozza a szükséges áldozatot. Megvásárolták a 2000 négyzetméteres, egykor a Salamander cég által építtetett csarnokot a BONY Szövetkezettől.

A sokrétű összefogásnak köszönhetően tavasszal elkészült a csarnok, amelyben van egy 150 méteres futópálya, 3 nagyterem a napi testnevelés órákra, 20X40 méteres centrál pálya kispályás labdarúgó törnákra, körben lelátóval, 300-400 ülőhellyel. 

„Nemrégiben terepszemlét tartottunk, akkor még a félben maradt, eldobált cipők, otthagyott gépek álltak a teremben, olyan volt az egész, mint egy kripta – mesélte az evangelikus.hu-nak Gáncs Péter püspök. – Most igazi csodában, igazi feltámadásban lehetett részünk, ebben a vadonatúj csarnokban, az átadó ünnepségen.”

Az ünnepség hálaadó istentisztelettel kezdődött, amelyen Gáncs Péter püspök végezte a szolgálatot. Ezt követően Ónodi Szabolcs, a gimnázium igazgatója tartott ünnepi köszöntőt.  

Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, a város polgármestere elmondta, hogy köszönet illeti mindazokat, akik közreműködtek abban, hogy az új létesítmény elkészüljön.

A meghívott rangos vendégek – Istvánfi Csaba professzor, a Semmelweis egyetem tanára, Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára, dr. Szabó Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke – mindannyian elismerően nyilatkoztak az evangélikus gimnázium teljesítményéről, és hangsúlyozták a sport fontosságát, különösen a fiatalok életében.

Végezetül Molnár Zoltán, a MOB főtitkára mondott köszöntőt. Mint mondta, csodát látni jött ide, és nem csalódott. Gratulál mindenkinek, akik ennek a csodának a létrejöttében közreműködtek, a fiatalokat pedig arra kéri, hogy használják a sportcsarnokot.

A főtitkár végezetül a MOB érdemérmét, Hajós Alfréd olimpiai aranyérmének másolatát, adta át Gáncs Péternek, Potápi Árpádnak és Ónodi Szabolcsnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben