Átadták a 2010. évi Magyar Termék Nagydíjakat – A kitüntetettek között van az evangélikus kötődésű FÉBÉ Szociális Rehabilitációs és Szolgáltató Nonprofit Kft. is

Létrehozás: 2010. szeptember 02., 12:00 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 02., 12:28

Budapest – 2010. szeptember 2-án tizenharmadik alkalommal vehették át a Parlamentben kitüntetéseiket a Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjazottjai. Közöttük volt a FÉBÉ Szociális Rehabilitációs és Szolgáltató Nonprofit Kft. is, akik 1992 óta gyártanak fatermékeket – játékokat, kisbútorokat, dísztárgyakat –, nyomtatnak kiadványokat, készítenek rehabilitációs segédeszközöket, nyújtanak mozgásterápiás szolgáltatásokat és üzemeltetnek súlyos mozgássérültek (kerekesszékesek) számára lakóotthont és akadálymentes panziót. Forrás: termeknagydij.hu. Szöveg: evangelikus.hu

A civil kezdeményezésű pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti. Kiírói: az EXIMBANK ZRt., az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Kft., az ITD Hungary np ZRt., a MEHIB ZRt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kft. és a TÜV SÜD KERMI Kft. Szakmai Támogatók: a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

A szeptember másodikai ceremónián közel ötszáz jelen levő – gazdasági szakember, nemzetközi diplomata és média képviselő – osztozott a díjazottak  örömében.

A Magyar Termék Nagydíj díjátadó ünnepségén ünnepi köszöntőt mondott Szatmáry Kristóf az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai bizottsága alelnöke.

Bencsik János országgyűlési képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium Energetikai és Otthon-teremtési Államtitkárság államtitkára rövid előadást tartott a „Kis- és Középvállalkozások fejlesztése az új Széchenyi Terv prioritásai között” címmel.

Ezután dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium Külgazdasági államtitkárának ismertetője, külgazdasági stratégiánkról szólt, Magyarország globális és európai versenyképessége érdekében.

Ebben az évben 39 pályázó 40 pályázata 37 nagydíjat kapott, mert 6 pályázat 3 összevont kitüntetést érdemelt, 2 pályázat pedig két-két pályázó közös alkotása.

A Magyar Termék Nagydíjakat Rogán Antal az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke nevében Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága alelnöke adta át. 

Közöttük díjat kaptak a FÉBÉ Szociális Rehabilitációs és Szolgáltató Nonprofit Kft. termékei is. Ők 2007. évben kezdték el, és azóta folyamatosan végzik a Budapesti Állatkert létesítményeinek és lakóinak modellezését. ermékeiket égerfából készítik, a Budapesti Állatkert megrendelése és szakmai ellenőrzése mellett. A díjat Endreffy Attila, a cég ügyvezetője vette át. A díjátadón jelen volt egyházunk részéről dr. Mekis Viktória, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatóhelyettese és Buda Annamária a Diakóniai Orszály vezetője is.

A Magyar termék Nagydíj® Pályázat Gazdaságért Nívódíjat a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. kapta. A díjat dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium Külgazdasági Államtitkára adta át.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Klímabarát Nívódíjat, a többszörös Magyar Termék Nagydíjjal és Kiváló Építési Termék  Minősítő védjeggyel rendelkező ABLAKCENTRUM Kft. vehette át. A Nívódíjat Bencsik János országgyűlési képviselő a Nemzetgazdasági Minisztérium Energiaügyi és Otthonteremtési Államtitkárság államtitkára adta át. 

Idén hagyományteremtő céllal a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat  Kiírói Tanácsa létrehozta a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat INNOVÁCIÓÉRT Nívódíjat, melyet  a többszörös Magyar Termék Nagydíjas és Gazdaságért Nívódíjas Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. érdemelt ki. A díjat Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Oktatási, Kulturális és kutatási Bizottságának elnöke képviseletében dr. Pósán László a bizottság alelnöke adta át. 

 A 2003. évben alapított Magyar Termék Nagydíj® Sajtókövete Nívódíjat a Kiírók Tanácsa ez évben Kiss Árpád nyugalmazott főtanácsos,  és a Duna Televízió kapta a Pályázat meghirdetése óta végzett elkötelezett munkájukért, melyet a Magyar Termék Nagydíj® népszerűsítése érdekében végeztek. Az elismeréseket Pintér István a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Főigazgatója képviseletében Czuppon Rita főosztályvezető adta át. 

Most is értékes különdíjakat ajánlott fel: az ITD Hungary ZRt., A TERC Kft., A TÜV SÜD KERMI Kft. a HUNGEXPO Vásár és Reklám ZRt., az INNOSTART Nemzeti és Innovációs Központ, a Magyar Újságírók Szövetsége (M.Ú.O.SZ.) , az Agrármarketing Centrum és a Sérültek.hu Magazin. A különdíjakat a felajánló cégek vezetői adták át a díjazottaknak. 

A 2010. évi elismerésekkel már 245 pályázat több ezer termékén, szolgáltatásán látható majd a  magyar találékonyság és szakértelem szimbólumát is  jelentő Magyar Termék Nagydíj védjegy, így mostantól már az evangélikus FÉBÉ Szociális Rehabilitációs és Szolgáltató Nonprofit Kft. termékein is.

További iformációk a díjátadóról és a díjról, valamint a díjazottak listája is elolvasható itt:

http://www.termeknagydij.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=33

A Magyar Termék Nagydíj hivatalos honlapja:

http://www.termeknagydij.hu

A Fébé Kft. honlapja:

http://www.febe.axelero.net

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben