Angyalfa program: Újra karácsonyi ajándékozást hirdetnek meg

Létrehozás: 2010. október 26., 12:15 Legutolsó módosítás: 2010. október 26., 12:16

Lassan egy év távlatából tekintve is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki a tavalyi Angyalfa-programban részt vett, ezzel is segítve, hogy minél több fogvatartott szülő gyermekének küldhettünk ajándékot karácsonyra! Természetesen idén is megszervezzük karácsonyi ajándékozási programunkat, melynek keretében megajándékozzuk a gyermekeket, így teremtve kapcsolatot velük és a családdal (mindig a börtönben lévő szülő kérése és a börtönlelkész támogatása alapján), s igyekszünk megszervezni a folyamatos lelkigondozást – írta Roszík Gábor evangélikus lelkész, a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnöke a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.

Ez számtalan esetben hozzájárul ahhoz, hogy a börtönben lévő és a család között a kapcsolat több éven keresztül is megmaradjon, a szabaduló visszatérhessen a családhoz, visszailleszkedjen a társadalomba, megszakadjon egy ördögi kör, melynek végén a gyermekek is a szülő példáját követve bűnöző életmódot folytatnak, és végül börtönbe kerülnek.

Szeretném, ha az idei esztendőben is Evangélikus Egyházunk lelkészei, gyülekezetei, oktatási intézményei, munkatársai elsőként és szervezetten vennének részt ebben a programban, ki-ki lehetősége és „kedve” szerint. Ezért kérlek Benneteket, hogy az Angyalfa program keretében gyűjtsetek ajándékokat, játékokat, könyveket, tartós élelmiszert, csokoládét, szaloncukrot, tisztálkodó szereket (ruhafélét ne), s azt 2010. november 30-ig juttassátok el a következő címre: 

Magyar Testvéri Börtöntársaság, 2100 Gödöllő, Lumniczer S. u. 4. 

Azért jelöljük meg ezt a korai időpontot, mert nagyon sok fogvatartott a karácsony előtti utolsó beszélőn személyesen szeretné átadni gyermekének az ajándékot, ez pedig sok helyen december 5. és 10. között van. Tavaly közel 800 gyermek kapott így ajándékot, közvetlenül a szülőtől a börtönben, vagy egy közelben élő testvérünket megkérve erre a szolgálatra! Ha az összegyűjtött ajándékokat postai úton külditek, legyetek kedvesek a házhoz szállítás díját is fedezni. A legjobb lenne, ha egy alkalmi fuvarral el tudnátok juttatni Gödöllőre a Börtöntársaság irodájába, ami néhány percre van az M3-as autópályától.

Egyéb részletekkel telefonon vagy e-mailen tudunk szolgálni. Amikor ezt kérjük Tőletek, természetesen nem nagy gyűjtésre gondolunk, ha csak pár kisebb ajándékot tudtok küldeni, azt is nagy szeretettel fogadjuk a gyermekek nevében.

Az Angyalfa-program természetesen komoly terhet ró társaságunkra, ezért adományokat és anyagi támogatást is szívesen fogadunk az MKB Zrt. 10300002-20345073-00003285 számlaszámra.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben