Aliansz imahét Nyíregyházán – Nagy érdeklődés övezte az alkalmakat

Létrehozás: 2010. január 12., 08:36 Legutolsó módosítás: 2010. január 12., 08:41

Nyíregyháza – Évek óta közösen tartják meg a nyíregyházi protestáns egyházak hívei a januári imanyolcadot az országos tematika alapján; felváltva látogatva egymás istentiszteleti helyeit. Így 2010. január első hetében ez a felszólítás állt előttünk: Krisztus tanúi legyünk! Szöveg: Garai András. Fotó: Dani Miklós és Nagy József.

Az Apostolok cselekedeteiből vett bibliai textusok alapján, időrendben a következő lelkészek hirdették Isten élő igéjét: Adámi László, Győrfi Mihály, Bozorády András evangélikus lelkész, Nagy József református lelkész, Hecker Márton metodista lelkész, Kertészné Iványi Ágnes a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársa, Jónás Miklós a Magyar Evangéliumi Testvérközösség helyi lelkésze és Cserés Attila baptista lelkipásztor.

Az elhangzott nyolc igehirdetés meghallgatható és letölthető a helyszíni tudósító személyes honlapjának hangzó örömhírtárából, és a részletes program anyagából is.

Képeink az imahét néhány emlékezetes pillanatát idézik. Minden este ezzel az énekkel zárult a nyíregyházi keresztények imádságos együttléte: „Ébredj, bizonyságtévő lélek!”

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben