A reformáció ötszáz szóban – Csatlakozni lehet a kezdeményezéshez!

Létrehozás: 2010. augusztus 30., 08:35 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 30., 08:36

Balatonboglár – A balatonboglári gyülekezetben a reformáció 500. évfordulójára egy olyan könyvet szeretnének kiadni mely ötszáz szót tartalmaz. Olyan szavakat és pár mondatos magyarázatait gyűjtik össze, amely kifejezi a mai keresztény ember számára, hogy mit is jelent ma a reformáció. Forrás: fraternet, evangelikus.hu

„Az érzéseinket sok esetben egy szóban is ki tudjuk fejezni. Ezek a szavaink hozzátartoznak  az emberi életünk legmélyebb pillanataihoz, ünnepeinkhez. Nehéz dolgunk van akkor, ha nem mondatokban, hanem szavakban kell gondolkodni. Tapasztaltuk, egy üzenet akkor ütős, ha rövid és könnyen elvihető, megjegyezhető. Nagyon nehéz megfogalmazni az üzenetet egy szóban, pár betűben” – írta a balatonboglári gyülekezet lelkésze, Czöndör István a fraternetre feltett levelében.

Aki azonban kedvet és indíttatást érez arra, hogy részese legyen ennek a kiadványnak, annak várják szavait és rövid pár mondatos magyarázatát az adott szóról az istvan.czondor@lutheran.hu e-mail címre, vagy az alábbi posta címre küldhetik el szavaikat: 8630 Balatonboglár, Hétház u. 17.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben