A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökeinek ünnepi szolgálata – Istentisztelet közvetítése a Deák térről a Magyar Rádióban

Létrehozás: 2009. december 21., 16:10 Legutolsó módosítás: 2009. december 21., 16:11

Budapest – Karácsony ünnepén és az óév utolsó napján is szolgálnak egyházi elöljáróink különböző gyülekezetekben. December 25-én pedig a Magyar Rádióban hallhatnak karácsonyi istentiszteletközvetítést a Deák téri evangélikus templomból.

Ittzés János a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke december 25-én 8 óra 30 perckor és tíz órakor a győri Újtemplomban, majd december 26-án, tíz órakor Győrújfaluban fog szolgálni.

Gáncs Péter a Déli Egyházkerület püspöke december 25-én délelőtt 11 órakor prédikál a Deák téri evangélikus templomban. Az istentiszteletet a Magyar Rádió is közvetíteni fogja, az mr1 – Kossuth Rádió hullámhosszán. Gáncs Péter ezenkívül december 31-én prédikál a Deák téren az este hat órakor kezdődő úrvacsorás istentiszteleten.

Dr. Fabiny Tamás az Északi Egyházkerület püspöke december 24-én délután négy órakor a Bécsi kapu téri templomban hirdeti az igét. Az istentiszteleten úrvacsoraosztás is lesz. December 31-én pedig a Szilágyi Erzsébet fasroban tart este hat órakor úrvacsorás istentiszteletet.

D. Szebik Imre nyugalmazott püspök december 26-án délelőtt kilenc órakor a Szilágyi Erzsébet fasorban, majd 11 órakor a Bécsi kapu téren tart istentiszteletet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben