A Lutheránus Világszövetség Nagygyűlésén megválasztották az új tanácstagokat – Dr. Fabiny Tamás püspök is tanácstag lett

Létrehozás: 2010. július 24., 19:33 Legutolsó módosítás: 2010. július 26., 11:40

Stuttgart – A Lutheránus Világszövetség 11. Nagygyűlése megválasztotta Stuttgartban a következő hét év vezetőségének tagjait. A 48 tagú Tanács tagjai közé megválasztották dr. Fabiny Tamást, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspökét. Szöveg és fotó: Pángyánszky Ágnes

Az LVSZ alkotmánya szerint a Tanács a nagygyűlések közötti időszak legfelsőbb döntéshozó szerve. A mai napon az elnökválasztásra is sor került. Az LVSZ következő elnöke dr. Munib Younan, a Jordániai és  Palesztinai Evangélikus Egyház püspöke lett.

Az újonnan megválasztott vezetőség a Nagygyűlés utáni napon ülésezik először. Ezen az ülésen kerül megszavazásra a Tanács tagjai közül az alelnökök személye is, akik a világszövetség hét régióját képviselik majd a Lutheránus Világszövetségben.

Az LVSZ Tanácsának tagja illetve tanácsadója volt az elmúlt hét évben Wagner-Balicza Klára és Gáncs Péter püspök, akiknek köszönjük, hogy képviselték egyházunkat és régiónkat a Lutheránus Világszövetségben.

Isten áldását és sok erőt kívánunk ehhez a fontos szolgálathoz dr. Fabiny Tamás püspöknek megválasztása alkalmából!  

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben