A Hamburgi St. Andreas Cserkészcsapat tagjait látta vendégül a balassagyarmati gyülekezet

Létrehozás: 2010. augusztus 16., 08:11 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 16., 08:13

Balassagyarmat – Vendégül láthattuk a Hamburgi St. Andreas Cserkészcsapat tíz tagját – tudta meg szerkesztőségünk Bartha István balassagyarmati evangélikus lelkésztől. A látogatás teljesen váratlan volt, mégis rendkívül jól sikerült.

„Hétfő este a református kollégám hívott fel azzal, hogy Szlovákia felől érkezett tíz cserkész, akik közül heten a határon várakoznak, hárman pedig előre jöttek felderíteni, hol kaphatnának fedelet a fejük fölé két-három éjszakára hálózsákjaikkal és matracaikkal” – magyarázta Bartha István.

Mivel azonban a református lelkész családjával együtt másnap hajnalban utazott szabadságra, így nem tudta őket befogadni. Az evangélikus gyülekezeti terem azonban nyitva állt a kirándulók előtt.

„A fiatalok nagyon fegyelmezettek és kedvesek, barátságosak voltak, és igazi testvéri szeretettel viseltettek egymás iránt, a nagyobbak a kisebbekre odafigyelve, és viszont a többiek, a vezetéssel megbízott társukra hallgatva” – mondta Bartha István.

A cserkészek Balassagyarmaton strandoltak, megnézték a Palóc
Múzeumot, játszottak, pihentek, a lelkész megmutatta nekik természetesen az evangélikus templomot, orgonát is. Esténként tüzet raktak és énekelgettek.

A csapat tagjai augusztus 9-én, hétfő este érkeztek, és 12-én, csütörtök reggel keltek útra Budapest felé hatalmas hátizsákjaikkal. A mellékelt fénykép indulás előtt készült.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben