A Bibila éve sajtótájékoztatóval zárult Pápán

Létrehozás: 2009. január 25., 17:48 Legutolsó módosítás: 2009. január 25., 18:01

Pápa - A Bibila éve egy sajtótájékoztatóval zárult Pápán az evangélikus gyülekezeti házban 2009. jan. 24-én délután. Az eseményen jelen volt dr. Áldozó Tamás alpolgármester, Veszpréminé Turcsányi Valéria, a JMK igazgatója, a történelmi egyházak lelkészei, dr. Csernai Balázs római katolikus káplán, ifj, Márkus Mihály református lelkész, Varga György nyugalmazott esperes, Boncz Zoltán baptista lelkész, Polgárdi Sándor evangélikus esperes, dr. Mezei Zsolt, Nagy L. István, valamint a múzeum és a pápai református gyűjtemény tudományos képviselői. Polgárdi Sándor írása

A Bibila éve sajtótájékoztatóval zárult Pápán

A sajtótájékoztató vendégei

A jelenlévők példaértékű együttműködésről szóltak, amely a város vezetése, az egyházak képviselői és a múzeumok, valamint a gyűjtemények között alakult ki. Az alpolgármester szerint ez a fajta együttműködés nagyon sok lehetőséget fog megteremteni az előttünk álló időszakban. Tudjuk egymást gazdagítani, rácsodálkozhatunk egymás értékeire, a másik hasznosságára, segítőkészségére. Ez nagyon sok jót fog hozni a városnak.
Talán egyedüli volt az országban, hogy egy füzetetet állítottak össze, amelyben az egész éves programok voltak olvashatóak. (BIBLIA ÉVE 2008. PÁPA).
- A szellemtörténeti kincseket érdemes megmutatni az érdeklődő embereknek. Könyvtári érdekességekre is sikerült felhívni a figyelmet, amit egyszerű ember nem tekinthet meg mindig - mondották a gyűjtemények képviselői.
A további együttműködés lehetőségét jelentette be az alpolgármester. Az előző hónapokban az egyházak képviselőivel tárgyalt a város vezetése arról, hogy nyújtsanak be közösen pályázatot három emblematikus templom felújítására. Ez a római katolikus nagy templom, a református ótemplom és az evangélikus templom. A város rehabilitációs munkák a Fő tér felújítása, a belváros megújítása egy időre esne a templomok megújításával. A sajtótájékoztató végén a pápai Városi Televizó által összeállított rövid kisfilmet tekintették meg a résztvevők a Biblia évéről.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben