„Miről beszélgettek egymással útközben?” – Négy püspök szolgált az imahét második napján Nyíregyházán

Létrehozás: 2010. január 19., 11:13 Legutolsó módosítás: 2010. január 19., 11:22

Nyíregyháza – Egyháztörténelmet írtak 2010. január 18-án a nyíregyházi keresztényeket pásztoroló, területileg illetékes püspökök a római katolikus székesegyházban, amikor közösen tartották meg az Ökumenikus Imahét második estéjén az istentiszteletet, a templomot teljesen megtöltő hívek előtt. Fotó: Sallai Gábor, szöveg: Garai András.

A liturgiában részt vett Bosák Nándor római katolikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus püspök és dr. Bölcskei Gusztáv református püspök. Igét hirdetett Lk 24,13-17a alapján dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki az úton haladó, egymással és Istennel beszélgető keresztények életéről szólt.

Az ökumenikus istentisztelet teljes, hangfalról rögzített, vágatlan anyaga MP3 formátumban, meghallgatható innen (vagy a tudósító honlapjának Hangzó örömhírtárából, a 3. oldalon az igehirdető nevére kattintva).

A képek a belső felújítás alatt lévő székesegyházban készültek, s a nyíregyházi evangélikus gyülekezet honlapjának képtárában találhatóak. Vetítettképes beszámoló formájában a www.evangelikus.hu oldalra feltöltött képeken túl még további fotók tekinthetőek meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben